Νύχτα Έντασης τη Παρασκευή


BREAKING NEWS
Νέα τουρκική πρόκληση
Σάββατο, 10.01.09

Όπως μεταδίδει ο City 99,5, νύχτα έντασης ήταν η Παρασκευή στα Ίμια καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 2 το πρωί, η παρουσία ενός τουρκικού αλιευτικού ενεργοποίησε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων αφού υπήρχαν πληροφορίες για αποβίβαση ατόμων στις δύο βραχονησίδες.

Το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε πυραυλάκατο του στόλου στην περιοχή η οποία εντόπισε το αλιευτικό και το φώτισε με προβολέα. Ο τούρκος καπετάνιος είπε ότι απλά μάζευε τα δίχτυα του.

Το επεισόδιο είναι ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα. Στο υπουργείο άμυνας εκτιμούν ότι η Αγκυρα μπορεί να επιχειρήσει νέα κλιμάκωση των προκλήσεων τις επόμενες μέρες. Διαβάστε περισσότερα

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της κυπριακής Δημοκρατίας διέψευσε είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Σημερινή», ότι τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που διεξάγει έρευνες για υποθαλάσσιους υδρογονάνθρακες, στα νότια της Κύπρου. Διαβάστε περισσότερα
Την επόμενη Τρίτη 13 Ιανουαρίου συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ.
ΠΗΓΗ e-tipos.com strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: