ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Βενιζέλος: "Αποκλείονται οι βουλευτικές εκλογές"

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του, συναντήθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στη συνεχεία αναχώρησε για την Αθήνα.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκαναν αμοιβαία ενημέρωση και συζήτησαν και τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις του γενικού γραμματέα και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών. Ανέφερε επίσης ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες, για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας.
Εξέφρασε πάντως και την εκτίμηση ότι μάλλον δε θα χρειαστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δε θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.
«Οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Δικαιοσύνη, που είναι επίσης θεσμός προστασίας της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα καθώς, όπως θύμισε, εδώ και πολύ καιρό επέμενε στη δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατστιστικό νομοσχέδιο, που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας. Προς τούτο θα συναντήθει σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προχωρά και η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που θα δοθεί στη δημοσιότητα με τη νέα Σύνοδο της Βουλής.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: