10 ημέρες χωρίς κυβέρνηση η Γερμανία

Παρά τις εξαγγελίες του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών πως θα προσπαθήσουν να βρουν «κοινό τόπο» με τον Πέερ Στάινμπρουκ ή με τους Γερμανούς Πράσινους, μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία και η Γερμανία παραμένει χωρίς κυβέρνηση.
 
Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας και τόνισε πως «η Γερμανία δεν θα μπορέσει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις εντός και εκτός σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών και τάσσεται κατά του ενδεχομένου είτε κυβέρνησης μειοψηφίας είτε νέων εκλογών».
 
Στη συνέχεια ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα του πως θα είναι επιτυχής η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας καθαρός νικητής και δύο πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι. Θέλουμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια με τους Πράσινους και ελπίζουμε ότι και εκείνοι είναι έτοιμοι για ουσιαστικές συνομιλίες μαζί μας. Πρέπει όμως πρώτα να εκλέξουν νέα ηγεσία και θα έχει αποφασιστική σημασία ποιος θα επιλεγεί».
 
Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα είναι επιτυχής η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης λέγοντας: "".
 
Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη της Γερμανίας όχι μόνο για τους πολίτες της αλλά "και για την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα" ώστε να σχηματιστεί κυβέρνησ
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: