ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνητικοί για την διακοπή χρηματοδότησης

 
Δεν συζήτησαν τελικά στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το θέμα της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση αφού υπήρξε διαφωνία από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
 
Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ανέφερε πως δεν πρέπει να συζητούν τα θέματα μεμονωμένα, καθώς η Κουμουνδούρου ζητά εφ' όλης της ύλης συζήτηση ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα για την Χρυσή Αυγή.
 
Παράλληλα ο κ.Βούτσης είπς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει «όχι» στην τροπολογία για την άρση χρηματοδότησης των κομμάτων, εκτός και αν αυτή αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγη και όχι όλα τα κόμματα. 
 
Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους οποίος εκπροσωπούσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς υποστήριξαν πως είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης για τους προφυλακισμένους βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Ετσι το θέμα πήρε αναβολή.
 
Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν μήπως στο άμεσο μέλλον έχουν παρόμοι τύχη, καθώς η "βάφτιση" ενός χώρου ως ακραίου γίνεται πολύ εύκολα αναλόγως με το αν είσαι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Για τους λιδιους λόγους προφανώς και οι ΑΝΕΛ θέλουν να περιμένουν τις δικαστικές αποφάσεις.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: