Πρόβα πολέμου

Κοινή αεροπορική άσκηση της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιήθηκε στα γαλλικά χωρικά ύδατα, με σενάριο την προσομοίωση επίθεσης ναυτικών Δυνάμεων με στενή αεροπορική κάλυψη.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η άσκηση αποτελεί προετοιμασία των τριών χωρών για πιθανή επίθεση στο Ιράν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή Canjuers κοντά στην Τουλόν θεωρήθηκε ως ιρανικός στόχος από τα μαχητικά αεροπλάνα που έλαβαν μέρος στα γυμνάσια.

Στα αεροπλανοφόρα «USS Harry S. Truman» και το «Charles De Gaulle» έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές προκειμένου να είναι συμβατά μεταξύ τους, ενώ για τα βρετανικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν οι βάσεις τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επιτυχής δοκιμή επισκευής γαλλικού αεροσκάφους στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της άσκησης ήταν ότι, για πρώτη φορά, έγινε αλλαγή πιλότων στα αεροσκάφη των τριών χωρών!

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μετά την άσκηση, θα κατευθυνθεί προς την Αραβική Θάλασσα, απέναντι από το Πακιστάν και το Ιράν, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ ενώ το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» θα κατευθυνθεί αρχικά στον Ινδικό Ωκεανό και στη συνέχεια στον Περσικό Κόλπο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: