Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν»

H οργάνωση τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχησε τη ζωή σε 5 ανθρώπους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Tα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), σε μήνυμά προειδοποιούν τους πολίτες να απέχουν από στρατιωτικούς στόχους σε ανακοίνωσή της.

Η ΤΑΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Και νέες επιθέσεις προαναγγέλλουν τα «Γεράκια του Κουρδιστάν»

Στην ανακοίνωση όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη τηλεκατευθυνόμενης βόμβας στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους, η οργάνωση «Τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», τονίζει ότι η επίθεση ήταν «μία οργανωμένη ενέργεια εκδίκησης για τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν» και επιρρίπτει ευθύνες στις αρχές της Τουρκίας για τον θάνατο αμάχων κατά τις επιθέσεις.

Στόχος των «Γερακιών», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat, «θα είναι κάθε στρατιωτικός σχηματισμός και μονάδα, στελέχη της γραφειοκρατίας και οποιοδήποτε άτομο έχει ρόλο σε αυτόν τον ρατσιστικό πόλεμο κατά του κουρδικού λαού».

«Δεν φέρουμε ευθύνη για τους αμάχους»

Αναφερόμενη στον θάνατο της κόρης, ή κατ΄ άλλες πληροφορίες της συζύγου ενός στρατιωτικού που επέβαινε στο λεωφορείο που δέχθηκε την επίθεση, η οργάνωση υποστηρίζει ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν πάντοτες αμάχους ως ασπίδες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Εμείς τους προειδοποιούμε να μην χρησιμοποιούν αμάχους, αλλά προειδοποιούμε και τους αμάχους να μην κινούνται σε στρατιωτικές περιοχές και να μην χρησιμοποιούν στρατιωτικά οχήματα για τις μετακινήσεις τους. Διαφορετικά δεν φέρουμε ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι τα «Γεράκια του Κουρδιστάν», που δρουν εδώ και πολλά χρόνια σε περιοχές εκτός νοτιοανατολικής Τουρκίας, έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις στα αστικά κέντρα θα συνεχιστούν και έχουν προειδοποιήσει τους αλλοδαπούς τουρίστες να μην επιλέγουν την Τουρκία ως τόπο διακοπών.

To PKK έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με τα "Γεράκια του Κουρδιστάν" χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει αποδειχθεί οτιδήποτε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: