Θρήνος στην Τουρκία για τους νεκρούς του Semdinli, πολιτική κρίση προκαλούν οι επιθέσεις



Σοκ έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινή γνώμη ο θάνατος τουλάχιστον 12 στρατιωτών κατά την επίθεση Κούρδων ανταρτών στο φυλάκιο Semdinli, με το θέμα να βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των τουρκικών εφημερίδων.

Τα παιδιά της Τουρκίας θυσιάζονται στον βωμό του τουρκικού εθνικισμού, κατά τον άδικο πόλεμο που διεξάγει το τουρκικό κράτος στα βουνά του Κουρδιστάν.



Οι φωτογραφίες είναι λίγο μετά την άφιξη του στρατιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε τις σωρούς των στρατιωτών.

Στο αεροδρόμιο παρεβρέθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογκάν και η ηγεσία του τουρκικού στρατού.



Είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, αφού πολλοί από τους 19 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι τοπικές πηγές επιμένουν να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Πρόωρες εκλογές ζητάει η εθνικιστική αντιπολίτευση

Το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης ΜΗΡ κάλεσε την κυβέρνηση να κηρύξει πρόωρες γενικές εκλογές, μετά την επίθεση του ΡΚΚ.

Ο Devlet Bahceli, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικό Κίνημα, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει την πρόωρη διεξαγωγή εκλογών «Ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις "τρομοκρατικές επιθέσεις έχει φτάσει σε 125, από την στιγμή που ο Ερντογκάν εγκαινίασε την πρωτοβουλία του δημοκρατικού ανοίγματος», δήλωσε ο Bahceli.

Κατηγόρησε δε τον Ερντογκάν και το κόμμα της Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο οποίο ηγείται, ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση των Κούρδων μαχητών του PKK.

Επίσης ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) πρότεινε να κηρυχθεί η περιοχή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να οργανωθούν επιχειρήσεις κατά ανώτερων στελεχών του ΡΚΚ στο όρος Καντίλ.

Από την άλλη πλευρά, το ΡΚΚ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας εάν ο στρατός συνεχίσει την πολιτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ

ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: