Πακιστάν: 16χρονος χριστιανός καταζητείται από τις αρχές για βλασφημία

Ένα χριστιανόπουλο που κατηγορείται ότι έστειλε με το κινητό του αντι-ισλαμιστικά μηνύματα στους μουσουλμάνους γείτονές του καταζητείται από την Αστυνομία στο Καράτσι του Πακιστάν.

Χτες κατατέθηκε μήνυση κατά του 16χρονου Ράιαν Στάντεν, μετά την επίθεση εξαγριωμένου πλήθους κατά της κατοικίας του νεαρού, στην οποία εισέβαλαν και έκαψαν αντικείμενα και έπιπλα. Ο έφηβος κι η οικογένειά του ήδη είχαν εγκαταλείψει το κτήριο υπό τον φόβο της επικείμενης επίθεσης.

«Έχουμε πραγματοποιήσει επιδρομές, όμως το παιδί δεν έχει συλληφθεί», τονίζει ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Σαλιμουλάχ Κουρέισι.

Ο Στάντεν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει στους γείτονές του ότι τους είχε προωθήσει το μήνυμα, που είχε λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να το έχει διαβάσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση στις αιτιάσεις του.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση βλασφημίας που κινείται εναντίον ενός χριστιανού εφήβου το τελευταίο δίμηνο στη χώρα.

Τον Αύγουστο είχε συλληφθεί μία χριστιανοπούλα στο Ισλαμαμπάντ για καύση ισλαμικών γραφών, με την αστυνομία αργότερα να κατηγορεί τον τοπικό ιμάμη Χαλίντ Ζαντούν Τσίστι ότι ο ίδιος έσκισε σελίδες από το Κοράνι και τις τοποθέτησε στην τσάντα της εφήβου Ρίμσα Μασίχ.

Σήμερα δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ επιδίκασε εγγύηση 200.000 ρουπιών (2.100 δολάρια) στον Τσίστι, ο συνήγορος του οποίου δήλωσε «πως θα καταθέσουμε το ποσόν στο δικαστήριο αύριο το πρωΐ». Επιχειρηματολογώντας ενώπιον της έδρας, ο συνήγορος του Τσίστι υποστήριξε πως η αστυνομία υποχρέωσε τους μάρτυρες να καταθέσουν κατά του πελάτη του.

Η υπόθεση της Μασίχ προκάλεσε σάλο κατά της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας του Πακιστάν για τη βλασφημία, η οποία προβλέπει την επιβολής ποινής ισόβιας κάθειρξης σε όποιον καταδικασθεί για προσβολή του ισλάμ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: