Βόμβα προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας για το λαθρομεταναστόπεδο: «Όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο μετά από 3 μήνες θα αφήνονται ελεύθεροι!» (video)



«Πρέπει να μας πει το κράτος, τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη ή οπουδήποτε αλλού!», τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας….
Από την κορινθιακή εφημερίδα ‘Πρωϊνή’, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 :
  
Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Κορίνθου παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα λυθούν σύντομα. Τα βασικότερα απ’ αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χ. Αδάμ, είναι η έλλειψη της απαραίτητης αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια στο χώρο, αφού ακόμα μεταφέρονται δυνάμεις από άλλες περιοχές.
Το κυριότερο όμως που τόνισε είναι, ότι βάσει του νόμου, όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, θα πρέπει σε διάστημα από 3-6 μήνες από τη σύλληψή της να αφήνονται ελεύθεροι και να κυκλοφορούν όπου θέλουν!!
Πληροφορίες μάλιστα της ΠΡΩΝΗΣ αναφέρουν, ότι ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι 100 περίπου λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε άλλα κέντρα κράτησης και κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στην Κόρινθο παρήλθε το διάστημα των 3 μηνών!! 
Σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών ο κ. Αδάμ τόνισε: «Μετά από 1,5 μήνα συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στο στρατόπεδο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Γίνονται μεν κάποιες εργασίες σε παρακείμενους χώρους, αλλά όχι κάτι για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα. Η έλλειψη δύναμης ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι ενισχύσεις από Αθήνα πολλές φορές αναγκάζονται να επιστρέψουν, όπως χθες. Το θέμα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί...».
Για το άσυλο...
«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους, τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες από τη στιγμή που παρέλθει το 3μηνο ή το 6μηνο από τη σύλληψή τους και έχουν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου; Γιατί δυστυχώς, όταν περνά το 3μηνο, θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην Κόρινθο, ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να πάνε!! Πρέπει να μας πει το κράτος, τι πολιτική θα ακολουθήσει και που θα πάνε αυτοί μετά το πέρας του 3μήνου!».
Δείτε το βίντεο:
Εντωμεταξύ έρχονται και άλλοι!!!
«Ο σχεδιασμός μας, σας το λέω, ευθέως, δεν είναι να φτιάξουμε Κέντρο Μεταναστών στην Πάτρα. Αρκεί αυτό της Κορίνθου». Ο Δένδιας σε συνέντευξη του που φιλοξενείται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» (στο δημοσιογράφο Κυριάκο Κορτέση) αναφέρει ότι «έχουμε φτιάξει το Κέντρο στην Κόρινθο. Εκεί έχουμε μεγάλο χώρο που μα δίνει την δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό των φιλοξενουμένων. Άρα, δεν παρίσταται αυτή τη στιγμή καμία ανάγκη για την δημιουργία άλλων Κέντρων στην Πάτρα ή στην Πελοπόννησο γενικότερα. Εάν στο μέλλον παραστεί ανάγκη, θα δούμε τι θα κάνουμε.
Πάντως η Κόρινθος είναι μεγάλο στρατόπεδο και ο λόγος που επελέγη είναι, πέραν του μεγέθους του, και η γειτνίαση του με την Αθήνα και τις πόλεις της Πελοποννήσου. Δεν υπάρχει καμία λογική να σπέρνουμε δεξιά και αριστερά Κέντρα Φιλοξενίας, μέχρι τουλάχιστον να εξαντληθούν οι δυνατότητες της Κορίνθου».
Και έρχονται και άλλοι χώροι εισόδου / φιλοξενίας / αναψυχής / εξόδου λαθρομεταναστών...
Ο Δένδιας, κατά την επίσκεψήτου στη ΓΑΔΑ, δήλωσε ότι ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα. «Όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα που θα κλείσουν θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών», επισήμανε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: