Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας συνεχίζεται στην Δ. Ευρώπη... Μεγαλώνουν "ουδέτερα" παιδιά!!!!



Ο Μαξ Πράις είναι ένα «φυσιολογικό» παιδάκι δύο ετών. Το πρωί φορά καρό πουκάμισα και παίζει με τα αυτοκινητάκια τους και το απόγευμα φορά ροζ φορέματα και πάει βόλτα τις κούκλες του. Η 23χρονη μητέρα του Λίζα και ο 34χρονος σύντροφός της Μάρτιν αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν με μια νέα τεχνική, γνωστή ως «gender-neutral parenting» (ανατροφή των παιδιών ως ουδέτερα).

Οι γονείς του Μαξ τον ενθαρρύνουν να φορά αγορίστικα αλλά και κοριτσίστικα ρούχα και να παίζει τόσο με αγορίστικα όσο και κοριτσίστικα παιχνίδια. Όταν βάφει τα νύχια του με έντονα χρώματα ή φορά μια ροζ τουτού, οι γονείς του δεν ανησυχούν επειδή το θεωρούν μια χαριτωμένη εκδήλωση αυτοέκφρασης. «Αν ο Μαξ θέλει να φορέσει φτερά νεράιδας, ας το κάνει» λέει η μητέρα του. Θέλω να τον διδάξω να κάνει αυτό που θέλει. Μπορεί να διαλέξει τα ρούχα του και, εφόσον είναι αρκετά ζεστά για να μην κρυώνει, τον αφήνω να βάλει ό,τι θέλει».

Το ζευγάρι μεγαλώνει με δύο ακόμα παιδιά 10 και 11 χρόνων, από προηγούμενη σχέση του Μάρτιν, τα οποία έχουν ανατραφεί με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Οι επισκέπτες στο σπίτι τους πολλές φορές εκπλήσσονται από το θέαμα, αλλά συνήθως στηρίζουν την απόφασή τους. Η μητέρα πήρε την απόφαση να μεγαλώσει το γιο της με αυτό τον τρόπο πριν από έναν χρόνο, «Τα στερεότυπα για τα φύλα μπορεί να είναι καταστροφικά» λέει.

Η ιδέα του gender-neutral parenting πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική από τις φεμινίστριες στη δεκαετία του ’70, όταν ενέπνευσε την ηθοποιό Marlo Thomas να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο Free To Be… You and Me, το οποίο έγινε best seller. Τον τελευταίο καιρό όμως φαίνεται πως ξανάγινε της μόδας. Το 2011, η είδηση για ένα ζευγάρι Καναδών που αρνήθηκε να αποκαλύψει το γένος του νεογέννητου παιδιού του, έκανε τον γύρο του κόσμου. Ονόμασαν το παιδί Στορμ και χαρακτήρισαν την πράξη τους «φόρο τιμής στην ελευθερία και την επιλογή». Την επόμενη χρονιά, το ίδιο συνέβη και με ένα ζευγάρι από το Cambridgeshire, που αποφάσισαν να μεγαλώσουν τη Σάσα έτσι ώστε «να αφήσουν την αληθινή της προσωπικότητα να εκφραστεί». 





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: