Ναυτικό Επίσημo: Η Κίνα ετοιμάζεται για «Μικρό απότομο πόλεμο με την Ιαπωνία.

Η Κίνα έχει  εκπαιδευτεί πολύ καιρό, για μια αμφίβια εισβολή στην Ταϊβάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά έχει επεκταθεί η εκπαίδευση της ώστε να συμπεριλάβει μια παρόμοια επίθεση στην ιαπωνική εκμεταλλεύσιμη περιοχή στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σύμφωνα με τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ,του Στόλου του Ειρηνικού.

china_amphib
     Ως μέρος της Κινεζικής δράσης η "Mission 2013" άσκηση - μια τεράστια άσκηση μεταξύ  όλων των κλάδων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) - ο στρατός εκπαιδεύτηκε για τη κατάληψη των Νήσων Σενκάκου, δήλωσε ο λοχαγός James Fannell, αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του προσωπικού και επιχειρησιακής πληροφορίας για το PACFLEET .
     "Είδαμε τα μαζικα αμφίβια και την στρατιωτική περιοχή επιχειρήσεων - Η "Αποστολή Δράση 2013", δήλωσε ο Fannell στο συνέδριο West του 2014  στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια
      «[Εμείς] κατέληξαμε στο συμπέρασμα ότι στο PLA έχει δοθεί το νέο έργο, να είναι σε θέση να διεξάγει ένα σύντομη απότομο πόλεμο για να καταστρέψει τις ιαπωνικές δυνάμεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας μετά  μπορεί να αναμένεται μόνο η κατάσχεση των Senkakus ή ακόμα και ένα νότιο τμήμα στα Ryukyu [ νησιά] - όπως ορισμένοι από τους ακαδημαϊκούς λένε ".
     Τον τελευταίο χρόνο, η Κίνα έχει αυξήσει την  στρατιωτική δραστηριότητα, έχουν επιπλέον αυξηθεί οι προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας γύρω από το λεγόμενο Εννέα Dash Line - επεκτατική αξίωση στην περιοχή της Κίνας σε σύγκρουση με πολλές άλλες διεθνείς απαιτήσεις.
      «Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα, ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι το μοτίβο της Κινέζικης συμπεριφοράς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας αντικατοπτρίζει μια σταδιακή προσπάθεια της Κίνας να διασφαλίσει τον έλεγχο στην περιοχή που περιέχονται στη λεγόμενη γραμμή 9-παύλα παρά τις αντιρρήσεις των γείτονών της, και παρά την απουσία καμία εξήγηση ή προφανή βάση δεν υπάρχει στο διεθνές δίκαιο. ", δήλωσε ο Fannell.       http://news.usni.org/2014/02/18/navy-official-china-training-short-sharp-war-japan  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWS.USNI.ORG:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: