Συναγερμός στην Ουκρανία καθώς η Ρωσία θέτει τον στρατό σε υψηλή επιφυλακή. Εκθέσεις των Ενόπλων από την κυβένηση στην Κριμαία.

          Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τα ρωσικά στρατεύματα μάχης σε υψηλή επιφυλακή για άσκηση,η πιο ισχυρή χειρονομία του Κρεμλίνου, μετά από μέρες παλληκαρισμού από το σύμμαχό της, Βίκτορ Γιανούκοβιτς,που ανατράπηκε από πρόεδρος της Ουκρανίας. kzo2
         Χιλιάδες Ρώσοι, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας, ζητούν την ανεξαρτησία της χερσονήσου που φιλοξενεί μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ,της Μόσχας . Αυτοί συνεπλάκησαν με αντίπαλους διαδηλωτές, κυρίως από τη μειονότητα των Τατάρων, οι οποίοι υποστηρίζουν τις νέες αρχές στο Κίεβο.
          Η Μόσχα κατήγγειλε, επίσης, αυτό που περιγράφεται ως  άνοδο των «εθνικιστικών και νεοφασιστικών αισθημάτων" στην ουκρανία κυρίως στις δυτικές περιοχές της χώρας, όπως δήλωσε ο Ρώσος ομιλητής,ότι είχαν στερηθεί  δικαιωμάτων. Έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ουκρανία.
        Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Shoigu δήλωσε: «Σύμφωνα με την εντολή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού."

       Από την πτώση του κ. Γιανούκοβιτς, το Σάββατο, όλα τα μάτια ήταν στον κ. Πούτιν, ο οποίος διέταξε την εισβολή της γειτονικής Γεωργίας το 2008 για την προστασία των δύο χωρών που αυτο-ανακήρυξαν την ανεξαρτησία στις περιοχές τους,που ζουν πολλοί Ρώσοι, και στη συνέχεια αναγνωρίζονται ως ανεξάρτητα κράτη.Οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στην Ουκρανία θα είναι πολύ πιο σοβαρή - αναμφισβήτητα  πιο κοντινή στη  Δύση και τη Ρωσία για να  έρθουν σε αντιπαράθεση οριστικά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
        Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να στείλει μια ομάδα  διαπραγματευτών στο Κίεβο, αλλά μια κυβέρνηση πρέπει πρώτα να σχηματιστεί εκεί και να ζητήσει την ενίσχυση. Στις ΗΠΑ,ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς, που επισκέπτεται το Κίεβο, δήλωσε ότι ο Αμερικανοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες ήταν ήδη στη χώρα,και αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν.
          Ο κ. Γιανούκοβιτς εγκατέλειψε το πολυτελές ανάκτορο του, στα προάστια του Κιέβου την Παρασκευή το βράδυ, μετά από τις ημέρες της βίας κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες συμπατριώτες του, συμπεριλαμβανομένων των διαδηλωτών που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία και τους ελεύθερους σκοπευτές από τις στέγες.
        Η πτώση του, τρεις μήνες μετά,αφού ο ίδιος απότομα γύρισε την πλάτη του σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, θα επιδιώξει στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία, που έχει εξοργίσει τη Μόσχα, η οποία περιγράφει τις νέες αρχές ως εξτρεμιστές που κατέλαβαν την εξουσία με τη βία, με τη βοήθεια των δυτικών δυνάμεων.
         Η Ουκρανία έχει υποστεί μια κρίση ταυτότητας στις δύο δεκαετίες της ανεξαρτησίας, από τη Σοβιετική Ένωση. Με τα σύνορα των Μπολσεβίκων κομισάριων, να είναι χωρισμένα σε μεγάλο βαθμό μεταξύ Ουκρανίας-και τους μιλώντας δυτικά, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που προσαρτήθηκαν από τους Σοβιετικούς, από την Αυστρία και την Πολωνία, και τις ανατολικές επαρχίες, όπου η ρωσική ομιλείται κυρίως , σαν ρωσικό έδαφος από τον Μεσαίωνα.
       Στη Κριμαία,στη περιφερειακή πρωτεύουσα  Συμφερούπολη, φιλο-ρωσικά πλήθη, μερικοί απ 'αυτούς Κοζάκοι , φώναξαν: "Η Κριμαία είναι ρωσική!" Κυρίως εθνοτικοί διαδηλωτές Τατάρ στηρίζουν τις νέες αρχές και συσπειρώθηκαν κάτω από μια απαλή μπλε σημαία φωνάζοντας: "! Ουκρανία Ουκρανία" 
        Ο Oleskander Turchinov, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα αφότου έφυγε ο κ. Γιανούκοβιτς από την εξουσία το Σάββατο, πήρε τα ηνία των ενόπλων δυνάμεων χθες.
       Έχει διαλυθεί, οι μονάδες  ΜΑΤκατηγορήθηκαν από το κοινό για την απόσπαση σκοπευτών στις στέγες των σπιτιών που σκότωσαν διαδηλωτές. Η ακριβής τύχη του κ. Γιανούκοβιτς δεν είναι γνωστή, http://www.heraldscotland.com/news/world-news/alarm-in-ukraine-as-russia-puts-military-on-high-alert.23543551   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HERALD SCOTLAND:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: