Tύμπανα πολέμου;Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκαλέσει αύριο έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

     Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου τα μεσάνυχτα ώρα Μόσχας, θα συγκεντρωθεί σε μια έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε το  «Ρωσία 24». Фото Pete Souza с сайта state.gov
Фото Pete Souza с сайта state.gov
        Προηγουμένως,  υποκριτικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov έστειλε αίτηση στον ΟΗΕ με τον αρχηγό του κόμματος BLOW Vitali Klitschko, αναζητώντας την αιτία για την  επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
      "Το ουκρανικό κοινοβούλιο  επίσης να αναφέρεται στους ηγέτες των κρατών -ότι  οι εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας,πρέπει τηρήσουν επειγόντως τις διεθνείς υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο της Βουδαπέστης. Και να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους,όπως η Ουκρανία. Η Verkhovna Rada(Ουκρανική Βουλή) θα πρέπει να δώσει εντολή στον αρχιστράτηγο να ανακοινώσει την πλήρη κινητοποίηση σε σχέση με την έναρξη της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας », - είπε ο Klitschko.
       Όπως  η υπηρεσία Τύπου του Verkhovna Rada ανακοίνωσε,ο Turchinov θεωρεί επίσης τη συμπεριφορά της Ρωσίας σαν άμεση επίθεση κατά της κυριαρχίας του κράτους της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποστήριξε την έκκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Κριμαίας ,για αυτονομία, σε σχέση με την «έκτακτη κατάσταση στην Ουκρανία, που απείλησαν τις ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και στρατευμάτων, που σταθμεύουν στην Ουκρανία."       http://www.km.ru/world/2014/03/01/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/733631-sovbez-oon-soberetsya-na-ekstrennoe-zased   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KM:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: