O O.Toυρτσίνοφ απειλεί με ... πόλεμο την Ρωσία χωρίς να έχει Στρατό!

Η ουκρανική "κυβέρνηση" έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση ετοιμότητας και προειδοποίησε τη Μόσχα πως "Η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εις βάρος της χώρας του θα οδηγήσει σε πόλεμο" την στιγμή που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σαρώσει ήδη την Κριμαία και ετοιμάζονται να προελάσουν στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές.
Οι δηλώσεις έγιναν από τον μεταβατικό "πρόεδρο" της χώρας Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ έπειτα από την τρίωρη σύσκεψη με τους επικεφαλείς ασφαλείας και άμυνας της χώρας.
Ο Τουρτσίνοφ, τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για την επιθετικότητα της Ρωσίας ενάντια στη χώρα του".
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Τουρτσίνοφ είχε δίπλα του τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ, αλλά κανέναν στρατιωτικό, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας στρατιωτικος δεν δέχεται να δώσει τέτοιες εντολές αυτοκτονίας σε ένα στράτευμα που η πλειοψηφία των στρατιωτικών είναι ρωσόφωνοι!
Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι ... επικοινώνησε (!) με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντιμτρι Μεντβέντεβ και του ζήτησε "να ανακαλέσει τους ρώσους στρατιώτες στη βάση τους στην Κριμαία, ενώ παράλληλα του πρότεινε να προχωρήσουν σε συνομιλίες.
Ωστόσο και αυτός δήλωσε ότι "στρατιωτική επέμβαση θα σημάνει την έναρξη του πολέμου και το τέλος κάθε σχέσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας" σκορπώντας άφθονο γέλιο σε όποιον τον άκουγε αφού το μοναδικό που ελέγχει ο "πρόεδρος" είναι η ... πλατεία Ανεξαρτησιας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: