Ερντογάν προς το γιο του Μπιλάλ: Κρύψε γρήγορα το ένα δις από τα κλεμμένα που έχουμε...


Χαμός στην Τουρκία! Απίστευτο βίντεο διέρρευσε στο youtube!

«Σεισμό» προκαλεί η δημοσιοποίηση στο YouTube υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών που αποδίδονται στον Ταγίπ Ερντογάν και γιο του Μπιλάλ, στις οποίες ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να... του ζητά να απομακρύνει τεράστια

χρηματικά ποσά από το σπίτι του και σπίτια συγγενών τους.Η ημερομηνία είναι 17 Δεκεμβρίου, η ημέρα που ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των εισαγγελέων κατά κυβερνητικών στελεχών με την κατηγορία της διαφθοράς.Το συνολικό ποσό για το οποίο γίνεται λόγο στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι ύψους ενός δισ. δολαρίων. Χαρακτηριστικά είναι ότι στο τέλος των συνομιλιών πατέρας και γιος φέρεται να προβληματίζονται για ένα τελευταίο ποσό της τάξεως των 30 εκατ. σε ευρώ που δεν ήξεραν που να το πάνε...Στις συνομιλίες ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις το γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις. Στη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του.


Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.


Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά για απομάκρυνση χρημάτων από πέντε συγγενικά σπίτια, ενώ προς στιγμήν ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ.


Σε άλλο σημείο της συνομιλίας Ρετζέπ Ταγίπ και Μπιλάλ γίνεται λόγος για απομάκρυνση των χρημάτων τη νύχτα προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες.


Στο τέλος των συνομιλιών ο Μπιλάλ φέρεται να λέει στον πατέρα του ότι δεν φτάνει η αποπομπή μερικών αστυνομικών και εισαγγελέων, αλλά θα πρέπει να χτυπηθεί το τάγμα του Φετχουλάχ Γκιουλέν.


Τα μεγάλα τουρκικά μέσα αποφεύγουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνουν αναφορά στο επίμαχο υλικό που διέρρευσε με τις συνομιλίες, και ο θόρυβος γίνεται κυρίως μέσα από τα social media.


Οι συνομιλίες που αναρτήθηκαν στο YouTube στη σκιά δημοσιευμάτων του φιλοκυβερνητικού Τύπου που υποστηρίζουν ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες χιλιάδων ατόμων -ανάμεσά τους ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι- υποκλέπτονταν τα τελευταία τρία χρόνια με «δάκτυλο» του δικτύου Γκιουλέν.


Σύμφωνα με τις εφημερίδες Yeni Safak και Star, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες υποκλέπτονταν κατ' εντολή αστυνομικών και δικαστών προσκείμενων στην αδελφότητα του ισλαμιστή Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει κατηγορήσει ο Ερντογάν για το πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες την κυβέρνησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: