ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Καναδάς δίνει 24 ώρες σε Ρώσους στρατιώτες για να φύγουν από την χώρα τους , επειδή η εισβολή στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ουκρανίας είναι μια πράξη επιθετικότητας.



To CTV News αναφέρει τώρα:

Οι στρατιώτες που συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις στον Καναδά έχουν απελαθεί από τη χώρα, καθώς η Οτάβα συνεχίζει να καταγγέλει τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία, ανέφερε το CTV News . Μια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ότι είχαν 24 ώρες για να φύγουν από τον Καναδά.



Έξι από τους στρατιώτες ήταν στο Saint-Jean, Que., Όπου είχαν πάει αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα. Άλλοι δύο στρατιώτες  συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης στο CFB Gagetown, και ο ένατος στρατιώτης δίδασκε σε Καναδούς στρατιώτες, ρωσικά, στο Gatineau, Que. Οι νομοθέτες στην Κριμαία ψήφισαν ομόφωνα την Πέμπτη για να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να ενταχθούν στη τη Ρωσία. Έχει προγραμματιστεί δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου, ώστε οι ψηφοφόροι να ζυγίσουν σχετικά την απόφαση. Η ψηφοφορία καταγγέλθηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Στη δήλωσή του,ο Harper επέκρινε για άλλη μια φορά την εισβολή στην χερσόνησο της Κριμαίας της Ρωσίας ως «μια πράξη επιθετικότητας, μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

«Ο Καναδάς δεν θα αναγνωρίσει ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή. Θα συνεχίσουμε για να βλέπουμε  την κατάσταση στην Ουκρανία με την σοβαρότερη ανησυχία και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την G-7 και τους ομοϊδεάτες συμμάχους, "είπε ο πρωθυπουργός , σε μια δήλωση.

Αργότερα, μετά την περίοδο σε ερώτημα, ο Υπουργός Εξωτερικών, John Baird ,είπε «δεν μπορείτε να έχετε ένα έγκυρο δημοψήφισμα σε 10 ημέρες." "Είναι απαράδεκτο και είναι λάθος και δεν θα το αναγνωρίσουμε," είπε στους δημοσιογράφους στο φουαγιέ της Βουλής των Κοινοτήτων.         http://www.ctvnews.ca/politics/russian-soldiers-training-in-canada-given-24-hours-to-leave-country-1.1717172   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΔΙΚΟ CTV.NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: