Ένοπλοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη Κριμαία από τη Ρωσία- Ρώσοι στρατιώτες εξοπλίστηκαν και αναμένουν

Δυστυχώς η κρίση οδεύει ταχύτατα σε κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ένοπλοι προσπαθούν να αποκόψουν την Κριμαία από τη Μόσχα.
Ο λόγος προφανής: είναι μια απέλπιδα προσπάθεια της Δυτικής Ουκρανίας και της Δύσης να αποκόψουν τον οδό ανεφοδιασμού και ταυτόχρονα να αποκλείσουν την περιοχή της Κριμαίας από την Ρωσία προκειμένου να μην ενισχυθούν οι ρωσόφωνοι και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί με οπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο INTERFAX ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες προσπαθούν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί από τη Μόσχα στην Κριμαία!
«Ένοπλοι περιφέρονται στην περιοχή... σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο Γεβγένι Σαβτσένκο. «Αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό» πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των «νόμιμων» ηγετών της χερσονήσου της Κριμαίας!
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που φέρεται να δήλωσε ότι ρώσοι στρατιώτες πήραν πιστόλια, τουφέκια, φυσίγγια και πυρομαχικά από μια θέση ραντάρ κοντά στην πόλη Σουντάκ και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο.
Άλλη ομάδα του ρωσικού στρατού αφαίρεσε όπλα από ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, όπου ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί βάση.
Yπενθυμίζουμε ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει λάβει έγκριση από την Άνω Βουλή να στείλει στρατεύματα στην Κριμαία, ενώ από την πλευρά της η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση μάχης και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: