Η Κίνα ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ρωσία κατά των ΗΠΑ.

      Καθώς η ρωσική στρατιωτική δράση κλιμακώνεται στην Ουκρανία, η αδυναμία της αμερικανικής επιρροής έγινε γνωστή στα μάτια του κόσμου. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία είναι «σε θέση κατοχής στην Κριμαία," αφού στην Ουκρανική χερσόνησο φέρεται να μεταφέρονται με περισσότερες από 6.000 αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.
      Ο υπουργός Τζον Κέρι αναμένεται να επισκεφθεί το Κίεβο αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τους σημερινούς ηγέτες της Ουκρανίας.  

        Ενώ οι Αμερικανοί ηγέτες προσφέρουν ρητορική υποστήριξη για τις ουκρανικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, η Κίνα έχει  αναδειχθεί σε ένα ρωσικό σύμμαχο στην εξαγορά. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο ίδιος και ο Γουάνγκ Λι, ο οποίος κατέχει ισοδύναμη θέση στην Κίνα, συζήτησαν τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κριμαίας, και περιγράφουν "σε γενικές γραμμές ότι συμπίπτουν οι απόψεις τους» σχετικά με το θέμα. Photo Credit: Wikimedia Commons
       Εκτός από την Αμερική και τον Καναδά, πολλά ευρωπαϊκά έθνη εξέδωσαν δήλωση αναφέροντας ότι "καταδικάζουν την σαφή παραβίαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας."
       Ο William Hague, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, βρίσκεται ήδη στο Κίεβο και κάλεσε την τρέχουσα δράση,σαν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κρίση αυτού του αιώνα.
       «Είναι αδύνατον να είμαστε αισιόδοξοι αυτή τη στιγμή", βεβαίωσε. "Δεν είμαστε σε καμία θέση να είμαστε αισιόδοξοι για την κατάσταση της ασφάλειας και ό, τι συμβαίνει στην Κριμαία."  http://www.westernjournalism.com/china-joins-forces-russia-u-s/#w26gVIJIZEvTLL4f.99   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WESTERN JOURNALISM:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: