Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνήσεως και διαδηλωτών εντείνεται, 24 ώρες πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου από το Κιέβο.


Με 24 ώρες μέχρι να λήξει η προθεσμία του Κιέβου ,για να κάνει χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που καταλαμβάνουν κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, οι εκθέσεις που προκύπτουν είναι ότι τεθωρακισμένα βρίσκονται γύρω από την πόλη του Ντόνετσκ. Αρκετοί ντόπιοι υποτίθεται ότι τραυματίστηκαν προσπαθώντας να σταματήσουν τη φάλαγγα.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις που φτάνουν στην πόλη σε μια συνέντευξη στο RT. "Στις 14:00 περίπου λάβαμε πληροφορίες ότι στρατιωτικό υλικό είχε φτάσει στο τοπικό σταθμό μας. Πήγαμε εκεί και είδαμε APC, στρατιωτικά οχήματα και στρατιώτες. Ολόκληρη η πόλη  συγκεντρώθηκε γύρω από το ξενοδοχείο. Οι στρατιώτες προσπάθησαν να αρχίσουν να κινούνται, και οι άνθρωποι προσπάθησαν να σταματήσουν τα οχήματα ", δήλωσε ο Λιουντμίλα.

Επεσήμανε, επίσης, τη σκληρή απάντηση από τους στρατιώτες, όταν οι ντόπιοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν.
"Οι στρατιώτες με στραμμένα τα όπλα στους συνταξιούχους, υπήρχαν δύο άνδρες που στέκονται εκεί και [οι στρατιώτες] οδήγησαν πάνω από τα πόδια τους [σε άρματα].Τράβηξαν πίσω από τους ανθρακωρύχους, ενώ εγώ προσπάθησα να σταματήσω τα οχήματα. Δεν ήξεραν καν να βλέπουνε ποιος ήταν μπροστά τους. Οι άνδρες άρχισαν να φωνάζουν για να σταματήσουν, λέγοντας ότι υπήρχαν κορίτσια και γυναίκες μπροστά τους, αλλά δεν τους ένοιαζε. " Σύμφωνα με διάταγμα που υπεγράφη μετά το πραξικόπημα που επέβαλαν στον ηγέτη Αλεξάντρ Turchinov, το τοπικό κτίριο διοίκησης στο Ντόνετσκ και στη γύρω περιοχή είναι ένας "σημαντικός αριθμός κυβερνητικών εγκαταστάσεων, τα οποία είναι ένα θέμα για την προστασία του κράτους."
Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ μετά την υπογραφή και Turchinov έχει ήδη δωθεί στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας με τις κατάλληλες κατευθύνσεις της Ουκρανίας,αναφέρει το ITAR-TASS.
Αποφασίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Avakov, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι «ειδική αστυνομική ομάδα" είχε ήδη φτάσει στο Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ και το Χάρκοβο από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και ήταν έτοιμη να θέσει υπό έλεγχο την περιοχή μέσα σε 48 ώρες - με τη χρήση βίας, αν χρειαστεί. 

Τα κτίρια των δομών εξουσίας στις ανατολικές πόλεις του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ παραμένουν υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες να ανακτήσουν τα χρησιμοποιούμενα κτίρια, οι ακτιβιστές συνεχίζουν τα οδοφράγματαστο  κτίριο και την προετοιμασία για μια ενδεχόμενη επίθεση από τις δυνάμεις που αποστέλλονται από άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Οι άνθρωποι καίνε φωτιές για να παραμείνουν ζεστοί μπροστά από τα οδοφράγματα και τραγουδούν τραγούδια για να κρατήσουν ψηλά το ηθικό τους, με τις Ρώσικες περιφερειακές σημαίες  στο παρασκήνιο. Πολλές γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.  «Θα είμαστε στο καθήκον εδώ όλη τη νύχτα, επειδή η επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή," είπε ένας από τους ακτιβιστές στη Ria Novosti. Χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σταθούν απέναντι στους επιτιθέμενους κατά την πρώτη πρόσκληση εκείνων . Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι ακτιβιστές να συναρμολογούν για να εκπαιδεύσουν την αντίδρασή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.   http://rt.com/news/kiev-forces-eastern-ukraine-512/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: