Στο Ντόνετσκ η Λαϊκή Δημοκρατία ζητά από τον Πούτιν να εισαγάγει ειρηνευτικές δυνάμεις.Ραγδαίες εξελίξεις.Tι μεταδίδουν τα Ρωσικά ΜΜΕ.

ΚΙΕΒΟ, 7 Απριλίου. / ITAR-TASS /. Εθνικό Συμβούλιο Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το αίτημα για την έκδοση προσωρινής ειρηνευτικής δυνάμεως. Οι Βουλευτές υποστήριξαν ομόφωνα την έφεση του Εθνικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. 
"Όλους αυτούς τους μήνες οι κάτοικοι στο Donbass προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν, - λέει η δήλωση -. Έκκληση προς τον Πούτιν στη Ρωσία, βλέπουμε την άμυνα." Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ντόνετσκ περιέχει επίσης μια παράγραφο: «Στην περίπτωση των επιθετικών ενεργειών των αρχών του Κιέβου , να ζητήσουν από τη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με την εισαγωγή της προσωρινής ειρηνευτικής δυνάμεως των ρωσικών στρατευμάτων για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιφέρειας Ντόνετσκ"
Προηγουμένως ο αναπληρωτής του Ντόνετσκ Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανακοίνωσε την κρατική αυτονομία στο Ντόνετσκ,τη Λαϊκή Δημοκρατία. Η πράξη αυτή διαβάζεται σε μια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

"Το έδαφος μέσα σε αναγνωρισμένα σύνορα είναι αδιαίρετο και απαραβίαστο" - λέει η δήλωση. Αντιπροσώποι αποφάσισαν επίσης να διοργανώσουν δημοψήφισμα για την ένταξη της ρωσικής περιοχής ,το αργότερο έως τις 11 Μαΐου. "Αυτή η ημερομηνία έχει συμφωνηθεί με τις περιοχές Λουχάνσκ και Χάρκοβο," - είπε ο ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Όσον αφορά τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας,την 1 Μαρτίου 2014,η Ομοσπονδία Συμβουλος του Ρώσου πρόεδρου, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από την άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση. Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέβαλε στο Συμβούλιο τη προσφυγή της Ομοσπονδίας για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή. Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε σε σχέση με το αίτημα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Στη συνέχεια, ο ουκρανός ηγέτης είπε ότι η αίτηση αναιρέσεως του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, οφείλεται στις ανεξέλεγκτες ένοπλες ληστείες στην Ουκρανία. «Εγώ δεν το έκανα κατά λάθος γιατί έγινα αντικείμενο επίθεσης από ληστές Πράγματι, όλη η χώρα άρχισε να διαλύει τις ένοπλες συμμορίες Αυτοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού  ασκούνται στο έδαφος της Ουκρανίας."., - Δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.   http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1102779   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΙΤΑR-TASS.   Ακτιβιστές, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο  του Δημαρχείου στο Ντόνετσκ, την 7η Απριλίου ,σε συνάντηση ψήφισαν για την κήρυξη της κυριαρχίας του Ντόνετσκ σαν Λαϊκή Δημοκρατία.
«Εκ μέρους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ μπορεί να χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο από το Ανώτατο Συμβούλιο της Δημοκρατίας. Τα πιο σημαντικά δημόσια θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δημοκρατίας και τις σχέσεις της με άλλα κράτη, θα υποβληθούν σε δημόσια συζήτηση ή δημοψήφισμα », - αναφέρει το κείμενο της« Interfax ». http://www.interfax.ru/world/369915 ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ INTERFAX. Στης μεγάλης κλίμακας δράση που προηγήθηκαν σε αυτά τα γεγονότα, συμμετείχαν περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα. Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν επίσης την απελευθέρωση των κρατουμένων ανδρών της "Berkut",που  κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας στο Μαϊντάν, και του «κυβερνήτη του λαού» Paul Gubaryov.
http://www.km.ru/world/2014/04/07/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/736703-v-donetske-obyavili-o-sozdanii-narodnoi-r  AΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KM.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: