Στη Wall Street έρχεται συντριβή »ακόμη χειρότερη» από ό, τι το 1987, λέει ο Marc Faber.

Μην εκπλαγείτε αν τέσσερις καβαλάρηδες αρχίσουν την πτώση στη  Wall Street. US technology stocks suffered their sharpest dive in more than two years overnight.
Οι μετοχές της τεχνολογίας των ΗΠΑ υπέστησαν απότομες βουτιές - περισσότερο από τα δύο τελευταία χρόνια- το βράδυ της Πέμπτης, διαμορφώνοντας το σκηνικό για μια αποκάλυψη στις μετοχές, λέει ο Ελβετός  επενδυτής  Marc Faber.Ο Δρ Faber κάνει πρόβλεψη για χρηματιστηριακό κραχ μέσα στο  τρέχον έτος - μόνο που θα είναι χειρότερο από το 1987. Είπε στο CNBC ότι η πτώση στους τομείς διαδικτύου και της βιοτεχνολογίας  μόλις ξεκινήσε, ενώ η αγορά είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η αμερικανική Federal Reserve. ήταν «ανίδεη στην οργάνωση"."Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, ότι θα δούμε, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, μια συντριβή τύπου ¨87," είπε ο Δρ Faber στο CNBC. "Και υποψιάζομαι ότι θα είναι ακόμη χειρότερη." Η πρόβλεψη  του Δρ Faber έρχεται μετά από την πρόβλεψη ενός άλλου επενδυτή υψηλού προφίλ,του Jeremy Grantham, που δήλωσε τον περασμένο μήνα, η'' επόμενη προτομή θα είναι διαφορετικη από οποιοδήποτε άλλη''. Η βαριά τεχνολογία των ΗΠΑ στο Nasdaq έπεσε κατακόρυφα κατά 3,1 τοις εκατό το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ), η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το Νοέμβριο του 2011. Μια απότομη ατομική  πτώση στον τομέα της βιοτεχνολογίας σε ηχηρά ονόματα, όπως η  Gilead Sciences και η TripAdvisor ζυγίζονται στην αγορά, τροφοδοτώντας τους φόβους μεταξύ των επενδυτών για μια  ευρύτερη υποχώρηση. 
«Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες αποθεμάτων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες επειδή είναι σε επίπεδο αποτιμήσεων," είπε ο Δρ Faber. "Δεν έχουν κέρδη. Αποτιμώνται στην τιμή προς πωλήσεις. Και αυτό δεν είναι  καλό μετρικό μακροπρόθεσμα."
Ο Δρ Faber, ο εκδότης του , Boom & Doom Report, έχει ήδη προβλέψει ότι τα αποθέματα της ανάπτυξης  θα μειωθούν φέτος. Some stocks 'in cuckoo land': Investment guru Marc Faber. Ο ΔΡ.ΦΑΜΠΕΡ.
Είπε για τις  γελοίες αποτιμήσεις των μετοχών που είναι  οι καταλύτες στη συντριβή, λέγοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ , επίσης, θα τις κατηγορήσει. Αφού η Fed άρχισε να λεπταίνει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, λίγα λεπτά από την τελευταία σύνοδό του τον Μάρτιου, ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι τόσο πρόθυμη,για να τελειώσει εύκολα τη νομισματική πολιτική της."Πιστεύω ότι η αγορά  ξυπνά αργά  από το γεγονός ότι η Federal Reserve είναι ανίδεη στην οργάνωση," είπε ο Δρ Faber.
"Δεν έχουν ιδέα τι κάνουν. Και έτσι το επίπεδο εμπιστοσύνης των επενδυτών μειώνεται, κατά την άποψή μου.
"Αυτό το έτος, αυτό είναι σίγουρο - ίσως από ένα υψηλότερο βατήρα - η S & P θα μειωθεί κατά 20 τοις εκατό,"δήλωσε  ο Δρ Faber , πριν από τη διόρθωση στον εαυτό της. «Νομίζω ότι, μάλλον, θα είναι κατά  30 τοις εκατό. Ποιος ξέρει; Αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι μια πολύ καλή στιγμή, τώρα, να αγοράσετε μετοχές."
Το CNBC  να σημειωθεί αναφέρει ότι ο Δρ Faber προβλέπει από τον Αύγουστο του περασμένου έτους ότι το κραχ τύπου 1987, πλησιάζει.
Από τότε ο S & P 500 έχει αυξηθεί περίπου 9 τοις εκατό. Ο κ. Grantham είπε ότι η προτομή θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη, επειδή "η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν αναλάβει την όλη  μόχλευση, που ήταν εκεί έξω και το βάζουν στους ισολογισμούς τους.
«Δεν είχαμε ποτέ πριν αυτή την κίνηση." Ο κ. Grantham - ο συνιδρυτής και επικεφαλής  επενδυτικής στρατηγικής με US112 δισ. δολάρια (119.180 εκατομμύρια δολάρια) με έδρα τη Βοστόνη είναι διαχειριστής του ταμείου ΓΤΟ - είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι υπερτιμημένα γενικά.
'' Θα γίνουν και πάλι φθηνά. Αυτό σημαίνει  πώς θα πληρώσουν γι 'αυτό. Είναι πρόκειται να είναι πολύ επώδυνη για τους επενδυτές,'' είπε. Σημαντικές μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ την Πέμπτη έπεσαν σε σχέση με τα "υψηλά" του  2014.Αυτές είναι:
Google: -10.34%
Apple: -1.67%
Yahoo: -15,44%
Yelp: -35,08%
Tesla: -19,18%
Facebook: -17,34%
Twitter: -23.98%
Netflix: -26,19%
Cisco: +3,57%
Intel: +7,86%
Microsoft: +3,28%
Zynga: -28,47%
Amazon: -14.84%
eBay: -8,12%
LinkedIn: -18,17%      http://www.theage.com.au/business/markets/wall-street-crash-even-worse-than-1987-is-coming-says-marc-faber-20140411-36gok.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE AGE:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: