Προσέχετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φυλάτε χρήματα.....

Φίλοι μου τελευταία λαμβάνουμε καταγγελίες (όλο και περισσότερες) ότι έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην κακή λειτουργία της ίδιας της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα από τον προηγούμενο Απρίλιο η ΔΕΗ προχώρησε σε απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων καταμετρητών. Δηλαδή υπαλλήλων (συχνά αλλοδαπών) οι οποίοι ελέγχουν τους μετρητές της ΔΕΗ και καταγράφουν τις κιλοβατώρες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Μετά λοιπόν την εξέλιξη αυτή οι καταμετρήσεις γίνονται πλέον με προβληματικό τρόπο, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται από την ΔΕΗ ΜΟΝΟ λογαριασμοί Εναντι κι όχι Εκκαθαριστικοί!!!!!!!

Οπως όλοι γνωρίζουμε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται ανά δίμηνο και ο πρώτος αφορά μια εικονική καταβολή ΕΝΑΝΤΙ (δηλαδή ουσιαστικά μια προκαταβολή) και ο δεύτερος είναι ο Εκκαθαριστικός (δηλαδή ο εξοφλητικός για ολόκληρη την τετραμηνία). Ενίοτε όμως η Εναντι καταβολή, η οποία όπως είπαμε είναι απλά ενδεικτική και δεν έχει προηγηθεί καταμέτρηση είναι πολύ κάτω (ως ποσοστό) του τελικού ποσού το οποίο φαίνεται στον Εκκαθαριστικό λογαριασμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κάποτε δεηθεί και περάσει κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ για καταμέτρηση να βρεθούν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ποσών που οι πελάτες (της ΔΕΗ) έχουν καταβάλει με τους Εναντι λογαριασμούς και του τελικού ποσού κατανάλωσης.

Ετσι όσοι λαμβάνετε τεράστιους λογαριασμούς θα πρέπει αρχικώς να ελέγξεται την περίοδο που αφορούν (συνήθως αφορουν πάνω από 8 μήνες). Κατόπιν να ελεγξετε αν οι προηγούμενοι λογαριασμοί που ξοφλήσατε ήταν ΜΟΝΟ Εναντι ή ΚΑΙ Εκκαθαριστικοί. Αν ήταν και Εκκαθαριστικοί πρόκειται για λάθος της ΔΕΗ. Αν όμως έχετε πληρώσει ΜΟΝΟ Εναντι τότε ορθώς έρχεται το υπέρογκο ποσό που βλέπετε (εφόσον αφορά την ήδη καταναλωμένη αξία του Ηλεκτρικού ρεύματος -μείον φυσικά τα Εναντι ποσά που πληρώσατε) αλλά οφείλεται στην κακή λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ.....

Γι αυτό φίλοι μου το νού σας. Ελέγχετε αναλυτικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω καλό θα ήταν να αρχίσετε να φυλάτε στην άκρη κάποια χρήματα γιατί όταν έρθει ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός (που όπως είπαμε αφορά συνήθως διάρκεια από 8 μήνες και πάνω)... θα κληθείτε να πληρώσετε τα "μαλιοκέφαλά" σας....

ΘΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: