Ο Γ. Παπανδρέου βάζει ξανά στον κρόταφο της χώρας το πιστόλι!

Σε μια κρίσιμη στιγμή για το ευρώ και τις ευρωπαϊκές οικονομίες, τη σταθερότητα στη γηραιά ήπειρο και τις προσπάθειες που γίνονται για να ηρεμήσουν οι αγορές, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ακουμπά ξανά το πιστόλι, με το οποίο έδωσε το σήμα εκκίνησης της κρίσης, στον κρόταφο της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Ανακοινώνοντας τη διενέργεια ευρωπαϊκής εκστρατείας συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών, προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως στην ΕΕ μια συζήτηση για τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τονίζοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία απευθύνεται στους λαούς, τους πολίτες της Ευρώπης, τα συνδικάτα, τα κοινοβούλια και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο κ. Παπανδρέου απειλεί να “τινάξει στον αέρα” όλες τις Ευρωπαϊκές προσπάθειες.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η θέση της Ελλάδας και δική του στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ήταν υπέρ μιας μικρής μόνο μεταβολής της Συνθήκης, στη βάση του άρθρου 126, μόλις 24 ώρες αργότερα ζητά την επανεξέταση ολόκληρης της Συνθήκης, κάτι που υποδηλώνει το δημοψήφισμα που επιζητά. Ο πρωθυπουργός πρότεινε, επίσης, τη δημιουργία ομάδας εργασίας από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τους ευρωβουλευτές του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ, που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας.

Γίνεται απολύτως σαφές ότι η κινητοποίηση για τη συγκέντρωση 1 εκ υπογραφών είναι ζήτημα εύκολο για ένα μεγάλο κόμμα, καθώς εναντίον της Συνθήκης έχουν εκδηλώσει τις απόψεις τους στο παρελθόν σειρά από άκρο-αριστερά και άκρο-δεξιά ευρωπαϊκά κόμματα που θα δουν μια ευκαιρία, υποστηριζόμενη από τον άνθρωπο που είναι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ταυτοχρόνως αυτό χτυπά καμπανάκι, στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που επιθυμούν μια ταχεία διαδικασία μικρής μεταβολής της Συνθήκης της Λισαβόνας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του νέου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων. Το πιθανότερο στην περίπτωση που η πρωτοβουλία δεν μείνει “στα χαρτιά” αλλά προωθηθεί, είναι πως η Αθήνα θα μεταβληθεί εκ νέου σε “εχθρό” της Ευρωπαϊκής οικονομικής σταθερότητας καθώς οι αγορές θα περιμένουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος πριν σταματήσουν τις επιθέσεις τους στο ευρώ, που γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί.

Το όλο σχέδιο και η πρόταση “περί Δημοψηφίσματος” ε΄’ιναι άγνωστο ακόμη ποιού “ειδικού πρωθυπουργικού συμβούλου” ήταν αλλά η εφαρμογή του σίγουρα αφορά ΠΑΣΟΚ και Κυβέρνηση σαν σύνολο και κατ΄επέκταση το σύνολο του Ελληνικού λαού…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: