Ο Καναδικός στρατός υιοθετεί κώδικα ενδυμασίας για τους τρανσέξουαλ στρατιώτες

‘Πολιτικά ορθός’ ο Καναδικός Στρατός: Κόβουν το οικονομικό βοήθημα στους βετεράνους και στις οικογένειες των στρατιωτών που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και επιχορηγούν τις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου, με επιβάρυνση του Καναδού φορολογούμενου. Για να το δικαιολογήσουν ονομάζουν ‘ασθένεια’ την επιθυμία για αλλαγή του φύλου. Η οποία ασθένεια θεραπεύεται πάραυτα, κατόπιν εγχειρίσεως.

Οττάβα, ΚΑΝΑΔΑΣ - Μια πρόσφατη προσθήκη στο εγχειρίδιο χρήσης του Καναδικού Στρατού, αναφέρει ότι τα άτομα που βρίσκονται στον στρατό και αλλάζουν το φύλο τους ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα "έχουν δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και του σεβασμού", αλλά πρέπει να συμμορφώνονται με τον ενδυματολογικό κώδικα και τα πρότυπα της συμπεριφοράς του φύλλου που "στοχεύουν". Έτσι, άνδρες στρατιώτες που πιστεύουν ότι είναι γυναίκες θα πρέπει να φορούν ενδύματα γυναικών, και αντιστρόφως.

Το έγγραφο ορίζει ως τρανσεξουαλικό άτομο το άτομο που γεννιέται με τα φυσικά χαρακτηριστικά του ενός φύλου και που συναισθηματικά και ψυχολογικά αισθάνεται ότι ανήκει στο αντίθετο φύλο, είτε τα άτομα αυτά έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου είτε όχι.

Η Rana Sioufi, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η νέα οδηγία εξεδόθη ως απάντηση σε ερωτήματα προσωπικού της διοίκησης για τον τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων που υπηρετούν και έχουν σύγχυση σχετικά με το φύλο τους.

"Ο Καναδικός Στρατός είναι μοναδικός στο ότι πρέπει να στρατολογήσει, να προσφέρει κατάλυμα, να ντύσει, να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει τα μέλη του", δήλωσε η Sioufi. «Αυτό απαιτεί σαφή κατεύθυνση και τυποποιημένες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ατόμων που μπορεί να μην εμπίπτουν στις γενικά αποδεκτές κατηγορίες των φύλων."

Η Cherie MacLeod, διευθύντρια της οργάνωσης ‘Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays’ (PFLAG), είπε ότι έχει βοηθήσει έναν αριθμό στρατιωτών να προχωρήσουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, μία χειρουργική επέμβαση που τώρα χρηματοδοτεί ο στρατός.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση μιας κοινότητας που αγωνίστηκε πάντοτε για την ισότητα των δικαιωμάτων και την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε η Mac-Leod.

«Όταν η κυβέρνηση αποδέχεται ολοένα και περισσότερο, με την πάροδο του χρόνου και η κοινωνία θα ακολουθήσει."

Φώτο: Καναδοί ένστολοι σε παρέλαση ομοφυλόφιλων

Το 1998, οι καναδικές στρατιωτικές δυνάμεις συμφώνησαν να παρέχουν στους στρατιώτες εγχειρήσεις αλλαγής φύλου, σε συνδυασμό με ορμονική και ψυχιατρική θεραπεία, με κόστοςπου βαραίνει τους Καναδούς φορολογουμένους, ύψους από 20.000 δολάρια έως και 40.000 δολάρια ανά εγχείριση.

Ο Συνταγματάρχης Scott Cameron, διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών για τους στρατιωτικούς το 1998, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι η απόφαση ήταν μια "ηθική και ιατρική υποχρέωση", καθώς τα περισσότερα επαρχιακά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης πλήρωναν για τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Ωστόσο, εξέφρασε την επιθυμία να θεωρηθεί η "αλλαγή φύλου" ως "ασθένεια".

Ο Scott Taylor, εκδότης του στρατιωτικού περιοδικού ‘Espritde Corps’, είπε στην εφημερίδα ‘National Post’, ότι τα περισσότερα μέλη του στρατού δυσανασχετούν για την "πολιτικώς ορθή" πολιτική μιας διοίκησης που πλέον "δεν επικοινωνεί", ειδικά υπό το πρίσμα της πρόσφατης έκθεσης του στρατιωτικού διαμεσολαβητή που επέκρινε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την περικοπή της οικονομικής στήριξης για τους βετεράνους και τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.

«Δεν θα μπορούσε να υπάρχει χειρότερη χρονική στιγμή από αυτήν", είπε, σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση του εγγράφου για τον ενδυματολογικό κώδικα των τρανσέξουαλ και της έκθεσης του στρατιωτικού διαμεσολαβητή. «Βρίσκονται τόσο μακριά από αυτά που τα παιδιά αντιμετωπίζουν κάτω στο Αφγανιστάν ... Αυτό δεν αφορά τον ενδυματολογικό κώδικα των τρανσεξουαλικών. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: