Έτοιμη για "πάρτι" η Βόρειος Κορέα, μεταφέρει συνέχεια δυνάμεις

ImageΈτοιμοι για "πάρτι" δείχνουν οι Βορειοκορεάτες: Αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τις μονάδες πυροβολικού στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να βάλλουν κατά των Νοτιοκορεατών, ενώ συνεχίζεται η προώηση στην πρώτη γραμμή αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών για να αντιμετωπίσουν την αεροπορική υπεροχή της; Νόριας Κορέας. Πλέον εναπόκειται στην Νότιο Κορέα να δείξει αν τολμάει να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονγκπιόνγκ, πριν από τη δύση του ηλίου την Τρίτη.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τη Νότια Κορέα ότι θα επιτεθεί εναντίον της εάν η Σεούλ πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά πυροβολικού στο νησί Γιονπιόνγκ, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στη Νέα Υόρκη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζοντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, όπου η ένταση κλιμακώνεται ενόψει της διεξαγωγής των ναυτικών ασκήσεων της Σεούλ.

Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας «προγραμματίστηκε για τις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου τα άλλα μέλη του Συμβουλίου να έχουν το χρόνο για διαβουλεύσεις με τις πρωτεύουσές τους».

Η Ρωσία είχε ζητήσει επίμονα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και διατηρεί στο υψλότερο επίπεδο συναγερμού τις δυνάμεις της, ενώ έγινε και άσκηση πολιτικής προστασίας με τον πληθυσμό να καταφεύγει σε πυρηνικά καταφύγια στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Σεούλ ανακοίνωσε στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου ότι θα πραγματοποιήσει τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρώσουμε τις ασκήσεις μας», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας. Οι ασκήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μια ημέρα και θα διεξαχθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη, πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: