Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν πρώην ουκρανική βάση στην Κριμαία - 1 νεκρός & 1 τραυματίας

Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν την πρώην ουκρανική βάση στην Μπαλακλάβα, της Συμφερόπολης συνέλαβαν τον Ουκρανό διοικητή και πλέον την ελέγχουν πλήρως.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός στάθηκε άτυχος καθώς δέχθηκε τα πυρά των Ρώσων κομάντο, όταν άνοιξε πυρ εναντίον τους και αυτοί ανταπέδωσαν. Ένας δεύτερος Ουκρανός, λοχαγός στον βαθμό, τραυματίστηκε.
Είναι ο πρώτος νεκρός από πλευράς Ουκρανών και η Μόσχα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο Κίεβο ότι η ανοχή τελείωσε και πρέπει να εγκατελείψουν άμεσα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας.
Ο νεοναζιστής Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο».
Εκπρόσωπος του ουκρανικού Στρατού ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «άγνωστοι, πλήρως εξοπλισμένοι και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα». Μετά την επίθεση, η δύναμη της μονάδας οχυρώθηκε στο δεύτερο όροφο.
Το θάνατο του αξιωματικού μετέδωσε το Interfax, με το Reuters να το επιβεβαιώνει επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: