Ο Πούτιν έδωσε εντολή να αυξήσουν τις συντάξεις στη Κριμαία στο Ρωσικό επίπεδο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ,Βλαντιμίρ Πούτιν ανέθεσε στα αρμόδια υπουργεία για να καταφέρουν στην Κριμαία να καταβάλλονται συντάξεις στο μέσο όρο της Ρωσίας, ενημερώνει το "Interfax".
"Όλοι οι πολίτες της Ρωσίας θα πρέπει να τοποθετούνται υπό τις ίδιες συνθήκες. Καθώς το κάνει αυτό, και η επιχείρησή σας. Μη σφίγγετε, να κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα », - δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στα μέλη της κυβέρνησης. © KM.RU, Алексей Белкин
© KM.RU, Алексей Белкин
Η μέση σύνταξη στη Ρωσία είναι 11,4 χιλιάδες ρούβλια. Σύμφωνα με το Ταμείο Συντάξεων της Ρωσίας, τον Απρίλιο, οι επαγγελματικές συντάξεις, σύμφωνα με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή θα αυξηθούν κατά πέντε τοις εκατό. Η μέση σύνταξη στην Ουκρανία είναι δύο φορές λιγότερη από ό, τι στη Ρωσία.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Κριμαίας ,Rustam Temirgaliev ,προηγουμένως δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας σχεδιάζει να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών παροχών στις 4-5 Απριλίου .
Οι πληρωμές θα είναι σε ρούβλια. «Είχαμε προγραμματίσει αρχικά ότι κατά τη διάρκεια του έτους θα υπήρχε η κίνηση των δύο νομισμάτων, αλλά αντιμετωπίζουμε ελλείψεις μετρητών στο εθνικό νόμισμα. <...> Μια εβδομάδα αργότερα, θα πρέπει να τεθούμε πλήρως στη ζώνη του ρουβλίου », - δήλωσε ο Temirgaliev.
Ο Πούτιν και οι εκπρόσωποι της Κριμαίας, υπέγραψαν συμφωνία για την ένταξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσία στις 18 Μαρτίου. Αυτό έγινε δυνατό μετά το δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου , στο οποίο πάνω από 96 τοις εκατό ήταν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. http://www.km.ru/v-rossii/2014/03/19/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/735075-putin-poruchil-uvelichit-pensii-krymch   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΜ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: