Λεφτά, τέλος στις ΗΠΑ: Λιγότερες κατά 45% νέες φρεγάτες για το αμερικανικό Ναυτικό!

Μείωση του αριθμού των φρεγατών LCS (Littoral Combat Ship) που θα προμηθευτεί το Ναυτικό των ΗΠΑ κατά 45% ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 32 μονάδες, 20 λιγότερες από αυτές που προέβλεπαν παλαιότεροι σχεδιασμοί.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, τον Chuck Hagel, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μεγάλη εξάρτηση του Ναυτικού των ΗΠΑ από το LCS προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την αριθμητική δύναμη του Στόλου του. «Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να γίνουν διαπραγματεύσεις για συμβάσεις πέρα από τα 32 πλοία», σημείωσε ο Hagel.
Παράλληλα, ο Hagel εξήγγειλε την οδηγία του προς το Ναυτικό των ΗΠΑ να προετοιμάσει προτάσεις για ένα νέο, υψηλών δυνατοτήτων και φονικότητας μικρού εκτοπίσματος σκάφος επιφανείας που θα διαθέτει ικανότητες παρόμοιες της φρεγάτας, το οποίο θα δώσει το πρώτο σκάφος σε υπηρεσία σε ... δεκαπέντε χρόνια από σήμερα!
Σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μικρού εκτοπίσματος σκαφών επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ θα πρέπει να συμπεριλάβει και την εξέταση των αναδυόμενων τεχνολογιών ιδιαίτερα στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, εννοώντας φυσικά την Κίνα, κατά κύριο λόγο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: