ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Ουκρανοί μιλάνε για ρωσική επίθεση σε βάση στην Συμφερόπολη

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι σε βάση του ουκρανικού Στρατού στην Συμφερόπολη πραγματοποιήθηκε απόπειρα εισβολής απο ενόπλους και έπεσαν πυροβολισμοί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν τη ρίψη προειδοποιητικών βολών, ενώ ένας Ουκρανός αξιωματικός φέρεται να έχει τραυματιστεί.
Όπως  δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού αντιναύαρχος Hayduk υπάρχουν πληροφορίες για παρόμοιες κινήσεις ενόπλων και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία.
Το Reuters αναφέρει ότι Ουκρανός στρατιωτικός δήλωσε  σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ένοπλοι στην Συμφερόπολη πραγματοποιούν εισβολή σε στρατιωτική βάση του ουκρανικού Στρατού.
Τον τραυματισμό ενός Ουκρανού αξιωματικού φαίνεται πως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Στρατού, σύμφωνα με το Reuters.
Επιβεβαιώνει το Reuters τον τραυματισμό  Ουκρανού αξιωματικού από ενόπλους. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στην αψιμαχία πήραν μέρος Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα .
«Ο αξιωματικός έχει τραυματιστεί στον αυχένα και στην κλείδα», σημείωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ, ο οποίος βρίσκεται στην Κριμαία.
«Έχουμε ταμπουρωθεί στον δεύτερο όροφο. Το αρχηγείο έχει καταληφθεί και ο διοικητής μας έχει συλληφθεί. Θέλουν να καταθέσουμε τα όπλα μας, αλλά εμείς δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε», πρόσθεσε.
«Σήμερα Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά ένστολων Ουκρανών. Αυτό αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιάτσενιουκ.
Περισσότερα σε λίγο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: