ΒΙΝΤΕΟ: ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΡΩΣΟΦΩΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ...



Nεοναζι κυβερνητικοί έδειραν άγρια ρωσόφωνο βουλευτη και τον εξανάγκασαν ν αζητήει από τους ρωσόφωνους διαδηλωτές να φύγουν από το υπο κατάληψη κυβερνητικό κτίριο. Μάλιστα, σε ένα βίντεο που έχει δημοσιευθεί φαίνεται να δέχεται άγριο ξύλο, αλλά και σωρεία απειλών για την αντίθεσή του στην καθαίρεση Γιανουκόβιτς.
Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο διοίκησης της περιφέρειας Λούγκανσκ με «πρωταγωνιστή» τον Αρσέν Κλιντσέβ, μέλος της τοπικής Βουλής από το Κόμμα των Περιφερειών. Όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο, μία ομάδα ανδρών -των οποίων τα χαρακτηριστικά έχουν καλυφθεί- βρίσκουν τον Κλιντσέβ, τον ακινητοποιούν και τον ρίχνουν στο πάτωμα. Εκεί αρχίζουν να τον χτυπούν βάναυσα και να τον απειλούν.
«Το απόβρασμα ο Κλίντσεβ θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του. Τον συλλάβαμε και τον παραδώσαμε στην αστυνομία. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων σε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την πράξη. Σχετικό βίντεο έρχεται σύντομα. Ο αγώνας συνεχίζεται», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Όλεγκ Λιάσκο, που είναι ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Και όντως, ο Λιάσκο τήρησε την υπόσχεσή του και ένα βίντεο από την επίθεση αναρτήθηκε λίγο μετά τη δήλωσή του στο facebook. Σε αυτό φαίνεται ο Λιάσκο να μπαίνει στο γραφείο που βρισκόταν ο Κλίντσεβ και να τον ακολουθεί μια ομάδα ανδρών. Αφού του περνούν χειροπέδες με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, τότε αρχίζουν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν.
Στη συνέχεια, ο Λιάσκο αποκαλεί τον Κλίντσεβ «απόβρασμα» αρκετές φορές, ενώ τον αναγκάζει να προβεί σε δήλωση στην κάμερα, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να εγκαταλείψουν το περιφερειακό διοικητικό κτίριο, που την Κυριακή κατελήφθη από μια ομάδα διαδηλωτών, που αντιτίθενται στον Μικαέλ Μπολότσκιν, τον νέο διορισμένο κυβερνήτη του Κιέβου. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, ανάγκασαν τον Μπολότσκιν να υπογράψει την παραίτησή του, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα δήλωσε ότι η παραίτηση ήταν άκυρη, διότι υπογράφηκε «κάτω από απειλές», ενώ ύψωσαν και τη ρωσική σημαία.
«Είσαι απόβρασμα, αυτό λέω. Τώρα πες στους ανθρώπους σου να βγουν έξω από τη διοίκηση της Λούγκανσκ», είπε ακόμη ο Λιάσκο στον βουλευτή.
Στη συνέχεια, οι άνδρες που επιτέθηκαν στον Κλίντσεβ τον έσυραν σε ένα λεωφορείο, όπου ένας από αυτούς τον επέκρινε για τη φιλορωσική του στάση. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα τον κρεμάσει από τους όρχεις και ότι θα καλέσει έναν στρατό για να τον …

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: