Έμεινε χωρίς προπέλα στη Μαύρη Θάλασσα η φρεγάτα USS Taylor και ρυμουλκείται στη Σούδα



Η φρεγάτα του αμερικανικού Ναυτικού USS Taylor μεταφέρεται ρυμουλκούμενη από τουρκικά ρυμουλκά στη ναυτική βάση της Σούδας προκειμένου να επιδιορθωθεί η σοβαρή ζημιά που έπαθε στην προπέλα ενώ έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα χθες πέρασε τα στενά του Βοσπόρου και κατεύθυνση τη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ τελικώς προορισμός του θα είναι η Σούδα στην Κρήτη.
Το USS Taylor σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε σοβαρή ζημιά στην προπέλα του και παρέμεινε επί ημέρες στο λιμάνι της Σαμψούντας.
Μετά το πέρασμά του από τα Στενά του Βοσπόρου, το μόνο αμερικανικό που έμεινε στη Μαύρη Θάλασσα είναι το καταδρομικό USS Truxtun, κλάσης Arleigh Burke το οποίο θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Υπενθυμίζεται ότι το USS Taylor και το USS Mount Whitney είχαν σταλεί στη Μαύρη Θάλασσα από τη Σούδα, ως μέρη του 6ου Στόλου για βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των Αμερικανών αθλητών και θεατών  σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
Πληροφορίες αναφέρουν το αμερικανικό πλοίο Taylor  χτύπησε επάνω σε ξέρα στο λιμάνι της Σαμψούντας στις 12 Φεβρουαρίου και καταστράφηκε η προπέλα του, ενώ είχε φθάσει εκεί για ανεφοδιασμό. Οι εργασίες που προσπάθησαν να γίνουν  από τα τουρκικά συνεργεία δεν ήταν αποτελεσματικές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: