ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ-ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ-ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Βίαιες συγκρούσεις εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας μεταξύ ρωσόφιλων διαδηλωτών και υποστηρικτών της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το BBC, ρωσόφιλοι έχουν ξυλοκοπήσει Ουκρανούς με γροθιές και μαστίγια.

Οι οδομαχίες άρχισαν στον απόηχο της δήλωσης του μεταβατικού πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ πως θα μεταβεί εντός της εβδομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να έχει «επαφές κορυφής» για την επίλυση της κρίσης στην Κριμαία.

Ο κ. Γιατσενιούκ επανέλαβε την πάγια θέση των νέων Αρχών, που δεν αναγνωρίζονται από τη Μόσχα, πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραδώσει «ούτε ίντσα» γης στη Ρωσία.Εν τω μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνομιλία με τους προέδρους της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «δεσμεύεται» για την ασφάλειά των χωρών τους μέσω των υποχρεώσεων των ΗΠΑ στο NATO.

Την ίδια στιγμή, στο Κίεβο, σε συνέντευξη Τύπου ο ηγέτης της ακροδεξιάς παράταξης Δεξιός Τομέας Ντμίτρο Γιάρος ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας προγενέστερες πληροφορίες, και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της νέας κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι οι νέες Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 95 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: