"Θερμή" κρίση βλέπουν τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως

"Θερμή" κρίση που θα συμπαρασύρει πολλά κράτη στην δίνη μιας μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης βλέπουν στην Ανατολική Ευρώπη οι παγκόσμιες αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 ξεκίνησε με απώλειες 0,6%, ενώ ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX, οι εταιρείες του οποίου έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε ενδεχόμενες ρωσικές κυρώσεις, αντιμετώπιζε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το ζενίθ της κρίσης του ευρώ τον Ιούνιο του 2012.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας MICEX, ο οποίος υποχωρούσε περισσότερο από 5%.
Η στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια ώθησε πτωτικά ακόμα και τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση της απόδοσης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο 2,638% που είναι χαμηλό δύο εβδομάδων.
Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.369,06 δολάρια ανά ουγγιά, αφού είχε φθάσει σε υψηλό έξι μηνών και αναμένεται να καταγράψει άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το ευρώ παραμένει υπό πίεση, μετά τα σχόλια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνης.
Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρούσε 0,1% στα 1,3860 δολάρια, ενώ χθες είχε φθάσει στα 1,3967 δολάρια πριν από την ομιλία του κ. Ντράγκι.
Tι σημαίνουν τα παραπάνω: Οτι οι διεθνείς αγορές στην καλύτερη περίπτωση "βλέπουν" υψηλή ένταση μεταξύ των δύο συνπασισμών ΝΑΤΟ και του ανατολικού CSTO και στην χειρότερη "θερμή" κρίση με εμπλοκή πολλών κρατών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: