Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τους νόμους και ενισχύουν οικονομικά την πραξικοπηματική-εγκατεστημένη κυβέρνηση της Ουκρανίας - Μόσχα.

       Η απόφαση της Ουάσινγκτον να παράσχει οικονομική βοήθεια στην πραξικοπηματική εξοπλισμένή κυβέρνηση της Ουκρανίας πηγαίνει ενάντια στους νόμους των ΗΠΑ, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας , καλώντας τους αμερικανούς πολιτικούς να σκεφτούν τις συνέπειες της υποστήριξης  στο Κίεβο. US Secretary of State John Kerry (C), Oleksandr Turchynov, Parliament Speaker and Ukraine's interim President (L) and Ukrainian Prime Minister Arseniy Yatsenyuk shake hands during their talks in Kiev on March 4, 2014. (AFP Photo/Yury Kirnichny)
        Ο ανατραπέντας πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δανείσουν 1 δισεκατομμύρια δολάρια στις νέες αρχές της χώρας ,που είναι παράνομες.
        "Πράγματι, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που εισήχθησαν στο δίκαιο του 1961 (νόμος Εξωτερικής Βοήθειας) πριν από λίγα χρόνια η παροχή ξένης βοήθειας απαγορεύεται « στη κυβέρνηση  κάθε χώρας των οποίων οι δεόντως εκλεγμένοι επικεφαλής της κυβέρνησης έχουν καθαιρεθεί από στρατιωτικό πραξικόπημα ή διάταγμα. «Η σχετική διάταξη περιέχεται στον 22 Κώδικα των ΗΠΑ § 8422", δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
       "Έτσι, με όλα τα κριτήρια, η χορήγηση κεφαλαίων στο παράνομο [Κίεβο] καθεστώς, το οποίο κατέλαβε την εξουσία με τη βία, είναι παράνομη και πηγαίνει πέρα ​​από τα όρια του νομικού συστήματος των ΗΠΑ," ανέφερε η δήλωση.
        Ωστόσο, το υπουργείο είπε ότι αντιλαμβάνεται ότι η αμερικανική πλευρά "μετά βίας θα αναγνώριζε αυτό το προφανές γεγονός" λόγω της στάσης που έχει ήδη λάβει στην ουκρανική κρίση.
        "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να κλείνει τα μάτια της ,για την κυριαρχία των δυνάμεων , των υπερεθνικιστών στο Κίεβο, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ένα κυνήγι για τους διαφωνούντες σε ολόκληρη τη χώρα, αυξάνοντας τις πιέσεις στο ρωσόφωνο πληθυσμό και τους συμπατριώτες μας, απειλώντας τους ανθρώπους στην Κριμαία με την τιμωρία για την επιθυμία τους για αυτοδιάθεση », τόνισε το υπουργείο.
       Η Μόσχα  επίσης παρότρυνε τους φορείς λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ να σκεφτούν τις πιθανές συνέπειες της «επικίνδυνης επιείκειας του ριζοσπαστικού Ναζισμού στα προσανατολισμένα στοιχεία στην Ουκρανία."
       Ο υπουργός  Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει 1.000 εκατομμύρια δολάρια δάνειο για την πραξικοματική  κυβέρνηση της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο ,την περασμένη εβδομάδα.
      Ο Γιανούκοβιτς, θέλει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο στα δικαστήρια των ΗΠΑ και το Κογκρέσο », έχει μερικά πολύ εύλογα σημεία που πρέπει να αναφερθεί",είπε ο αρχισυντάκτης της Εκτελεστικής Intelligence Review, Jeffrey Steinberg, στο RT.
       Η απαγόρευση της αμερικανικής οικονομικής στήριξης προς τις κυβερνήσεις, η οποία ήρθε στην εξουσία με πραξικόπημα, "δεν είναι κάποιο απόκρυφο θέμα", όμως έχει εφαρμοστεί μόλις πρόσφατα, τόνισε.
      Στις ΗΠΑ με τον Κώδικα § 8422 είδε το Κογκρέσο των ΗΠΑ το πάγωμα στην οικονομική βοήθεια προς την Αίγυπτο, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη του προέδρου, Mohamed Morsi.     http://rt.com/news/us-aid-ukraine-illegal-202/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: