Aντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στα Ουκρανικά APC, οι μονάδες του στρατού με ''κατεβασμένο το διακόπτη"(VIDEO).


Οι στρατιώτες που ήρθαν από το Κίεβο αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη, για να διευθετήσουν τις διαφορές τους ... και δεν βρέθηκε καμμία. Οι στρατιώτες εμφανίστηκαν απρόθυμοι να πάνε στη μάχη εναντίον αντικυβερνητικών ακτιβιστών.
Όταν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) τέθηκαν στο κέντρο της πόλης Kramatorsk, ως μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά της χώρας,  σταμάτησαν στις διαδρομές , που περιβάλλονται από τα πλήθη των κατοίκων της περιοχής.
Anti-government activists block a collumn of Ukrainian men riding on Armoured Personnel Carriers in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on April 16, 2014. (AFP Photo/Anatoly Stepanov)
Ένα βίντεο από το YouTube για το τι συνέβη δείχνει δίπλα μια γυναίκα να έρχεται σε ένα στρατιώτη με την επίπληξη: "Ο στρατός, θα πρέπει να προστατεύει τους ανθρώπους."

«Εμείς δεν πρόκειται να πυροβολήσουμε, δεν θέλουμε ούτε πρόκειται να γίνει αυτό," ήταν η απάντηση του στρατιώτη.


Παρόμοιες συζητήσεις θα μπορούσαν να ακουστούν σε κάθε ένα από τα πολλά APC που μπήκαν στην πόλη, με τους ντόπιους να υπόσχονται ότι θα υπερασπιστούν τους γείτονές τους, σε περίπτωση που οι στρατιώτες ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση.
Τα στρατιωτικά οχήματα που είναι σταθμευμένα στο κέντρο του Κραματορσκ  έχουν μετατραπεί σε " καυτά σημεία" για πολιτική συζήτηση, με τους ανθρώπους δίπλα στα οχήματα να προσπαθούν να πάρουν τις απόψεις τους,  από τους ανθρώπους που είναι πάνω στα άρματα μάχης.
Ένα άλλο βίντεο δείχνει τα πλήθη  στο Κραματόρσκ  να φωνάζουν δυνατά  «Ο Στρατός με το λαό» και χειροκροτούν τους στρατιώτες που έφευγαν από τα APC τους.


"Παιδιά, είμαστε μαζί σας! Θα είναι μεγάλη! "Γυναίκες ακούγονται να φωνάζουν  στους στρατιώτες.
Έξι Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στο Κραματόρσκ έχουν αλλάξει πραγματικά πλευρές και άρχισαν να πετούν ρωσικές σημαίες την Τετάρτη.
Αργότερα η έκθεση που προέκυψε ανέφερε ότι 3 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αλλάξει  πλευρά στην περιοχή Ντόνετσκ. Τα οχήματα που ήρθαν στο κέντρο της Slavyansk, κατέβασαν την ουκρανική σημαία τους, και παρέδωσαν τα όπλα τους στις ομάδες αυτοάμυνας.

«Αποφασίσαμε να μην πάμε σε πόλεμο με τους ανθρώπους και όχι να υπερασπιστούμε τις αρχές όπως αυτή," είπαν τα μέλη των πληρωμάτων στο RIA Novosti. Αυτό το βίντεο από το YouTube δείχνει μια συνάντηση, όπου μερικά από τα ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα σήκωσαν ρωσικές σημαίες, ενώ άλλα σήκωσαν τις σημαίες του Ντόνετσκ (Λαϊκή Δημοκρατία) που οι υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης θέλουμε να προσδιορίσουμε. Ο κόσμος αντέδρασε με δυνατές ζητωκραυγές,είπε ο Βλαντιμίρ,  κάτοικος  του Kραματόρσκ  που είδε τα γεγονότα, στο ΦΚ σε ένα τηλεφώνημα όπου έκανε σαφές  ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που έφτασαν στο Kραματόρσκ σε θωρακισμένα οχήματα ήταν «αγόρια 18-20 ετών, με τα κεφάλια τους φρέσκο- ​​ξυρισμένα καθώς  μόλις άρχισαν τη στρατιωτική θητεία τους. "


Αμέσως μετά η στήλη των τεθωρακισμένων οχημάτων έχει αποκλειστεί κοντά στην τοπική αγορά, από τους κατοίκους της περιοχής που περιβάλλουν τη στήλη με μια ανθρώπινη αλυσίδα, αλλά δεν έκαναν τίποτα περισσότερο, είπε ο Βλαντιμίρ.

"Και οι δύο πλευρές  απλά στέκονται εκεί και  καπνίζουν, περιμένοντας τον Θεό,ποιός -ξέρει-τι. Στη συνέχεια, η τοπική πολιτοφυλακή ήρθε στο προσκήνιο, και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Οι στρατιώτες  ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν να παραδοθούν. Σκέφτηκαν λίγο - και συμφώνησαν, "δήλωσε ο Βλαντιμίρ.
Οι στρατιώτες και οι πολίτες άρχισαν να συναδελφώνονται πολύ γρήγορα και σύντομα αστειεύονταν  "θα έρθουν για μια επίσκεψη χωρίς όπλα την επόμενη φορά." Πολλοί από τους στρατιώτες είχαν σε κορδέλες τον Αγιο Γεώργιο, το παραδοσιακό ρωσική έμβλημα που χρησιμοποιείται για να τιμήσουν τον αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης κατά του ναζισμού στο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα άρματα  ήδη οδηγούνται μακριά σε ένα ασφαλές μέρος από την τοπική πολιτοφυλακή, είπε ο μάρτυρας.

Ο Βλαντιμίρ είπε ότι το Kραματόρσκ δεν ήταν υπό πολιορκία, αλλά επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ένοπλα σημεία ελέγχου σε όλη την πόλη. τα Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη από την Τρίτη, όταν υπήρχαν συγκρούσεις στο τοπικό αεροδρόμιο. Η τοπική σύνδεση με το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά ασταθής και τα κινητά δίκτυα έχουν λειτουργήσει μόνο κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, είπε.
Την Τρίτη, όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά, δεν ήταν τόσο ειρηνική.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στο Kramatorsk, το οποίο είχε προηγουμένως ελεγχθεί από τους διαδηλωτές.        http://rt.com/news/ukrainian-tanks-kramatorsk-civilians-840/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.           

Δεν υπάρχουν σχόλια: