Η ΑΛ-ΚΑ'Ι'ΝΤΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ.(BINTEO)


Η Αλ-Κάιντα που συνδέεται με μαχητές έχουν κλείσει όλες τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη ποταμού,που ελέγχουν στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα στην επαρχία Ανμπάρ. 
lujah

Ο Ιρακινός Υδατικών Πόρων Υπουργός Muhanad al-Saadi ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι οι μαχητές έχουν «κλείσει εντελώς τις πύλες του φράγματος Φαλούτζα από χθες (Κυριακή) το πρωί."
Η κίνηση έχει αποκλείσει σημαντική πηγή νερού για τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Μαχητές από τη λεγόμενο  ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Levant (ISIL) κατέλαβαν το φράγμα πριν από αρκετές εβδομάδες. Είχαν κόψει τη ροή του νερού, αλλά ξανάνοιξε όταν συσσωρεύτηκε νερό και προκάλεσε στην περιοχή πλημμύρες.
Η Βία υπάρχει στο Ανμπάρ από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο στρατός απομακρύνθηκε σε ένα στρατόπεδο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην πόλη Ραμάντι. Οι αρχές είπαν ότι το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε ως "έδρα για την ηγεσία της Αλ Κάιντα." Η αιματοχυσία αργότερα εξαπλώθηκε στην κοντινή πόλη της Φαλούτζα. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ.   http://www.presstv.ir/detail/2014/04/15/358605/militants-close-all-fallujah-dam-gates/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PRESS TV:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: