Το Κίεβο θα ξεκινήσει «σε πλήρη κλίμακα« στρατιωτική επέμβαση, καθώς οι μαζικές διαδηλώσεις απλώνονται στην ανατολική Ουκρανία.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της αυτονομίας συσπειρώθηκαν σε όλη την ανατολική Ουκρανία, με το πραξικόπημα που επέβαλε ο πρόεδρος στο Κίεβο,που απειλεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική επέμβαση εναντίον των πολιτών αν δεν φύγουν από τα κατασχεθέντα κυβερνητικά κτίρια  το πρωί της Δευτέρας.
Πάνω από 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και χωριά της περιφέρειας Ντόνετσκ στην Ουκρανία, είπε η τοπική διοίκηση.
Pro-Russian activists hold umbrellas under the rain and shout slogans during a rally near a barricade outside the regional government building in the eastern Ukrainian city of Donetsk on April 13, 2014 (AFP Photo / Alexander Khudoteply)
Στην πρωτεύουσα της περιοχής, Ντόνετσκ, η τοπική έδρα της κυβέρνησης εξακολουθεί να παραμένει υπό τον έλεγχο των αντι-Μαϊντάν ακτιβιστών ». τόνισε την Κυριακή, ένας από τους ηγέτες της πρόσφατα κήρυξε το Ντόνετσκ σε Λαϊκή Δημοκρατία, ο Denis Pushilin,  για μια ακόμη φορά είπε για την επείγουσα ανάγκη " να στείλετε ακτιβιστές, οι οποίοι θα προετοιμάσουν ένα δημοψήφισμα, σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας Ντόνετσκ» και μίλησε σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Pro-Russian activists wave a Russian flag and shout slogans during a rally near a razor wire-topped barricade outside the regional government building in the eastern Ukrainian city of Donetsk on April 13, 2014 (AFP Photo / Alexander Khudoteply)
Η πρόσληψη των εθελοντών, που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στην Slavyansk και σε άλλες πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου υπάρχει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον των διαδηλωτών από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πάνω από 100 άνθρωποι εθελοντικά από το μεσημέρι της Κυριακής, με τα λεωφορεία είναι ήδη έτοιμα να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους. Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν επίσης στα συλλαλητήρια για την υποστήριξη της ομοσπονδιοποίησης στο Druzhovka, Debaltsevo και σε άλλες πόλεις της Donbas.
Ukraine's acting President Aleksander Turchinov (Reuters / Alex Kuzmin)
Σύμφωνα με τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές της πόλης στην Zhdanovsk και το Kirovsk έχουν εκφράσει την προθυμία τους να αρχίσουν συνομιλίες σχετικά με την αναγνώριση της νομιμότητας του Ντόνετσκ σε Λαϊκή Δημοκρατία.


A pro-Russian activist wearing a Guy Fawkes mask and holding a bat guards a barricade outside the regional government building in the eastern Ukrainian city of Donetsk on April 13, 2014 (AFP Photo / Alexander Khudoteply)

Μια διαδήλωση στη Μαριούπολη, στο νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας οδήγησε στην κατάσχεση του δημοτικού συμβουλίου από τους φιλο-ρ'ωσους διαδηλωτές,αναφέρει το  ITAR-TASS ( πρακτορείο ειδήσεων). Πάνω από 1.000 διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν "Slavyansk, είμαστε μαζί σου!" Και "Δημοψήφισμα", ανάγκασαν την αστυνομία,που φύλαγε τα κτίρια, να υποχωρήσει.
Μερικοί 1.500-2.000 άνθρωποι είναι έξω στην πλατεία μπροστά από το γραφείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στο Lugansk, που πραγματοποιήθηκε από τους διαδηλωτές για αρκετές ημέρες τώρα. Σύμφωνα με την Rossiya 24, η πλειονότητα των αστυνομικών της πόλης έχουν στραφεί προς την πλευρά των διαδηλωτών, που υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση .
Εντάσεις στο Χάρκοβο.
Εν τω μεταξύ, δεκάδες ζήτησαν ιατρική βοήθεια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας,το Χάρκοβο, αφού οι προ-ομοσπονδιοποίηση διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους ακτιβιστές της Μαϊντάν. Οι συγκεντρώσεις των δύο ανταγωνιστικών πλευρών, οι οποίες είχαν την ίδια συμμετοχή, περίπου 3.000 άτομα, οργανώθηκαν στην πόλη ταυτόχρονα, με την αστυνομία να μην είναι σε θέση να αποτρέψει τις προκλήσεις.   http://rt.com/news/donetsk-kharkov-protest-ukraine-280/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: