Βίντεο από την σφαγή στο Slovyansk - O πρώτος νεκρός των δυνάμεων Αυτοάμυνας (upd).



(Aνανέωση 15:00) Βίντεο με τα αποτελέσματα της προβοκατόρικης επίθεσης των νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται ένας νεκρός και ένας τραυματίας και οι δύο ρωσόφωνοι, αποδεικνύοντας έτσι ότι και ρωσόφωνη πλευρά είχε απώλειες. Υπενθυμίζουμε ότι από τα "τυφλά" πυρά χτυπήθηκαν αδιακρίτως και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε ο στόχος ήταν να προκληθεί μια γενική αιματηρή συμπλοκή.
Τα δυτικά κέντρα εξουσίας έχουν διοργανώσει και στο παρελθόν τετοιες προβοκάτσιες όπως κάποτε στο Ράτσακ στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο δόθηκε η αφορμή στο ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει και να ισοπεδώσει την Σερβία. Τότε με την βοήθεια τύπων σαν τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ η εξουδετερωση αντρών του UCK είχε παρουσιαστεί, ως δολοφονία αμαχων.
-----------------------------------------------------
Προβοκατόρικη ενέργεια είχαμε πριν λίγο στο μπλόκο του Slovyansk όπου προβοκάτορες πιθανότατα νεοναζιστές του "Δεξιού Τομέα" - όπως είχαν κάνει και στην Κριμαία την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας ένταξης της περιοχης στην Ρωσική Ομοσπονδία - επιτέθηκαν με καλάσνικοφ εναντίον των ρωσόφωνων αλλά και των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σταματήσει έξω από την πόλη, και βρίσκονται σε διαπραγματευση με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ουκρανού αξιωματικού και δύο νεοναζί του Δεξιού Τομέα.
Ήταν μια ενέργεια "τυφλή" που απσκοπούσε στην ώθηση εμπλοκής των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας σε βίαιη αντιπαράθεση με τους ρωσόφωνους.
Τέσσερις νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" επιτέθηκαν στο μπλόκο της εισόδου της πόλης Slovyansk σύμφωνα με αυτόπτες μαρτυρες με σκοπό να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυναμεις να επέμβουν πυροβολώντας με πολεμικά τυφέκια AK-47 Καλάσνικοφ, την στιγμή που η δήμαρχος της πόλης συνομιλούσε με τον επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων.
Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε (γίνεται λόγος ότι είναι ο διοικητής που συνομιλούσε με την δήμαρχο της πόλης) και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, επίσης σκοτώθηκαν δύο νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" ενώ τραυματίστηκε και άγνωστος αριθμός ρωσόφωνων πολιτών και η δήμαρχος της πόλης
Φυσικά το ουκρανικό υπουργείο που εν γνώσει του έγινε αυτό, αφού ο "Δεξιός Τομέας" είναι δικός τους το παρουσίασε ως επίθεση των ρωσόφωνων.
"Στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που πραγματοποίησε σήμερα το Κίεβο κατά των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας", ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
Ας δούμε τι έγινε πραγματικα όμως από τις μαρτυριες των κατοίκων
"Άκουσα ότι στο μπλόκο του Slovyansk έχει καταφθάσει στρατιωτικό προσωπικό και πήγα να δω. Υπήρχαν 7 BTR γεμάτα στρατιώτες. Με τον διοικητή τους διαπραγματεύονταν η δήμαρχος του Slovyansk. Κάποια στιγμη όταν συζητούσα με έναν εκ των στρατιωτών ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκε από το πουθενά, από το οποίο πήδηξαν τέσσερις μασκοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ, και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως" είπε ο κάτοικος της περιοχής Vladimir Kolodchenko
Σύμφωνα με τον ίδιο "υπήρξαν θύματα και από το Στρατό και από τους κατοίκους της περοχής που φυλάνε το οδόφραγμα. Δεν ήταν εφικτό να αγνωριστούν  οι ένοπλοι οι οποίοι το έσκασαν μεσα στο δάσος."
Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι προσπάθησαν οι δυνάμεις Αυτοάμυνας να επμποδίσουν την εισχώρηση ενόπλων στην πόλη. Τότε έφτασε το άσπρο Reno στο οποίο υπήρχαν οι προβοκάτορες οι οποίοι πολυβόλησαν την ομάδα για να δεχθούν και αυτοί καταιγισμό πυρών από τις δυνάμεις αυτάμυνας.
Αφού εγκατέλειψαν το αμάξι και χάθηκαν στο δάσος οι κάτοικοι βρήκαν κλεισμένο στο αμάξι έναν άντρα σοβαρά χτυπημένο από τους προβοκάτορες, πιθανότατα να ηταν ο οδηγός του αυτοκινήτου,και του πήραν το αμάξι για να κάνουν την προβοκατόρικη ενέργειά τους.
Ο άνδρας είπε ότι δεν τους είχε ξαναδεί ποτέ στην περιοχή. Άρα δεν είναι ντόπιοι, και πρόκειται για Ουκρανούς γερμανοχαζαρικής καταγωγής, ή και για μισθοφόρους, αφού όπως αναφέρθηκε σε κοντινό αεροδρόμιο προσγειώθηκαν ελικόπτερα που μετέφεραν 150 άντρες χωρίς διακριτικά, ντυμένους στα μαύρα, πιθανότατα ανήκοντες στην Blackwater.
Όπως αναφέρει ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσεν Αβάκοφ, ένας άνδρας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έπεσε νεκρός, και δύο στελέχη του Δεξιού Τομέα ενώ παραμένει «αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών» στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του Σλαβιάνσκ. «Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αυτονομιστές. Άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας που πλησίαζαν στο σημείο», υποστήριξε ανώνυμη πηγή σε ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται και πάλι όταν χιλιάδες πολίτες φιλορώσοι κατέλαβαν δημόσια κτίρια της περιοχής, εκ των οποίων και ένα αστυνομικό τμήμα από το οποίο απέσπασαν όπλα μοιράζοντας τα στη συνέχεια στους διαδηλωτές, όπως πρώτο έγραψε από χθες το βράδυ το defencenet.gr η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά.
Προειδοποίησε, μάλιστα, πως υπάρχει «πολιτική μηδενικής ανοχής σε ένοπλους τρομοκράτες» και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.
Αμέσως μετά την εντολή του, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ενίσχυσαν τα οδοφράγματα χρησιμοποιώντας ελαστικά, ξύλα και σακιά άμμου γύρω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο έχουν καταλάβει και έχουν υψώσει τη ρωσική σημαία.
Στο μεταξύ, ελικόπτερο των ουκρανικών δυνάμεων άρχισε να πετάει πάνω από την περιοχή.
Νωρίτερα, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πως αν το Κίεβο κάνει χρήση βίας κατά φιλορώσων διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία, θα οδηγούσε σε αποτυχία των προσπαθειών για συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι ρωσόφιλοι εξακολουθούν να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, παραμένουν σε επιφυλακή και στήνουν οδοφράγματα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλτ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό, έκανε λόγο για «ντε φάκτο χρεοκοπία της Ουκρανίας».
Aυτή την στιγμή οι δυνάμεις Αυτοάμυνας ψάχνουν στο δάσος για να βρουν τους εγκληματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: