Oι ΗΠΑ- παγκoσμίως- πλησιάζουν στο τέλος τους;

 Το 2014 διαμορφώνεται ως έτος  αναμέτρησης για τις Ηνωμένες Πολιτείες .  Δύο πιέσεις στο δολάριο ΗΠΑ. Μία πίεση προέρχεται από την Federal Reserve, μειώνεται η ικανότητα να ελέγχει τη τιμή του χρυσού οι Δυτικές προμήθειες στο χρυσό μειώνονται στην αγορά και είναι σε γνώση της Fed,με τα παράνομα spreads στη τιμή. Τα στοιχεία για τις τεράστιες ποσότητες σε γυμνά σορτς αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στην αγορά χαρτιού ,για το μέλλον του χρυσού ενώ η εμπορική συναλλαγή είναι λεπτή και αδιαμφισβήτητη. Έχει γίνει φανερό ότι στη τιμή του χρυσού γίνεται νοθεία στην αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, προκειμένου να προστατευθεί το δολάριο. 1

Η άλλη πίεση προκύπτει από το καθεστώς του Ομπάμα,με τις ανόητες απειλές επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία. Άλλες χώρες δεν είναι πλέον πρόθυμες να ανεχθούν την Ουάσιγκτον,με την κατάχρηση του προτύπου- δολαρίου στον κόσμο. Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα πληρωμών που βασίζεται στο δολάριο για να προκαλέσει ζημιά στις οικονομίες των χωρών που αντιστέκονται στην Ουάσιγκτον, και στην πολιτική ηγεμονία της.
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν βαρεθεί. Όπως έχω αναφέρει και όπως αναφέρει ο Peter Koenig εδώ    http://www.informationclearinghouse.info/article38165.htm  Η Ρωσία και η Κίνα έχουν κάνει αποσύνδεση του διεθνούς εμπορίου τους από το δολάριο. Στο εξής, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει τις συναλλαγές της, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σε ρούβλια και στα νομίσματα των εταίρων της BRICS.
Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη πτώση στη ζήτηση για τα δολάρια ΗΠΑ και μια αντίστοιχη πτώση του δολαρίου,στην αξία ανταλλαγής.
Όπως ο John Williams (shadowstats.com) κατέστησε σαφές, η αμερικανική οικονομία δεν έχει ανακάμψει από την ύφεση το 2008 και έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πιεσμένοι από την έλλειψη της αύξησης του εισοδήματος για τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ  τώρα εξαρτάται από τις εισαγωγές στην  οικονομία, μια πτώση του δολαρίου, στη ναξία του  θα αυξήσει τις τιμές των ΗΠΑ και θα ρίξει το βιοτικό επίπεδο χαμηλότερα.     http://beforeitsnews.com/self-sufficiency/2014/04/is-the-us-or-the-world-coming-to-an-end-2473460.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ INFORMATION CLEARING HOUSE -BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: