Κίεβο- στρατιωτικοί στην ανατολική Ουκρανία. -ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.


Οι αρχές στο Κίεβο έχουν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία. Αντικρουόμενες πληροφορίες για θύματα προέκυψαν όταν στρατεύματα, εναέριες δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης, εισέβαλαν σε εκτάσεις που καταλαμβάνονται από τους ακτιβιστές.
Τετάρτη 16 Απριλίου
10:55 GMT:


12:11 GMT:
Κατοίκοι στο Kραματόρσκ έχουν καθίσει κοντά στα τεθωρακισμένα της Ουκρανίας.
12:00 GMT:
Δυνάμεις αυτοάμυνας στο Slavyansk μάχονται, συμβαίνει τώρα, μεταξύ των ανθρώπων τους και άγνωστων ενόπλων σε ένα από τα σημεία ελέγχου.


"Άγνωστο ένοπλοι έχουν φτάσει σε ένα από τα σημεία ελέγχου από την πλευρά του εργοστασίου ζωοτροφών, στο turn-off Izyum. Άνοιξαν πυρ εναντίον ειρηνικών παρατηρητών στο σημείο ελέγχου. Μια ομάδα προσωπικού αυτοάμυνας έχει φτάσει για να βοηθήσει τους παρατηρητές. Συμβαίνουν μάχες, »είπε ο συντονιστής των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Interfax.
11:32 GMT:
Οι ρωσικές σημαίες στα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) ήταν ένα στρατήγημα, λέει το Κίεβο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Batkivshchina Κόμματος, Σεργκέι Sobolev, οι Ουκρανοί στρατιώτες έβαλαν ρωσικές σημαίες στα οχήματά τους με  σκοπό,  να ξεγελάσουν τις ομάδες αυτοάμυνας της περιοχής Ντόνετσκ και έτσι να είναι σε θέση να μπουν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των διαμαρτυρομένων.
Men wearing military fatigues ride on armoured personnel carriers (APC) in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on April 16, 2014. (AFP Photo)
"Αυτές ήταν στρατιωτικές μονάδες μας,που χρησιμοποιούν μεθόδους ανταρτών  παρέμβασης," δήλωσε ο Sobolev, επικαλούμενος τον αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. "Πολύ σύντομα, σε δύο με τρεις ώρες ο ελιγμός αυτός πρόκειται να αποκαλυφθεί και θα καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα ήταν μια σημαντική ανακάλυψη, των μονάδων μας που έτσι εισβάλουν στις κατεχόμενες περιοχές."
11:30:
Τρία ακόμη Ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα άλλαξαν στρατόπεδο στην περιοχή Ντόνετσκ, σύμφωνα με το RIA Novosti. Τα οχήματα που ήρθαν στο κέντρο της Slavyansk, κατέβασαν την ουκρανική σημαία τους, και παρέδωσαν τα όπλα τους στις ομάδες αυτοάμυνας.

«Αποφασίσαμε να μην πάμε σε πόλεμο με τους ανθρώπους και  να μην υπερασπιστούμε τις αρχές όπως αυτή στο Κίεβο," εξήγησαν τα μέλη των πληρωμάτων.
11:15 GMT:
Το γραφείο του δημάρχου στην ανατολική ουκρανική πόλη Ντόνετσκ, δεν έχει καταληφθεί από διαδηλωτές και οι εκθέσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι μια πρόκληση,είπε ένας εκπρόσωπος από μια τοπική ομάδα πολιτοφυλακής στο RIA Novosti.   http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: