Χημικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού. Αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων


Περιορισμένη χρήση χημικών έγινε στην Ερμού όπου διαδηλώνουν εργαζόμενοι στο εμπόριο που αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Τα ΜΑΤ επενέβησαν και με τις ασπίδες τους απώθησαν τους συγκεντρωμένους προς το τέρμα του πεζοδρόμου. Μάλιστα, μετά την μικρή ένταση που δημιουργήθηκε αρκετά είναι τα καταστήματα που κατέβασαν ρολά, στο κάτω μέρος της Ερμού.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.
Νωρίτερα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και με τη συμμετοχή και του σωματείου βιβλιοπωλείων και χάρτου στην αρχή της Ερμού στο ύψος του Συντάγματος.


Όπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης "η κίνηση είναι αυξημένη. Μάλιστα σήμερα αποδεικνύεται ότι το πείραμα πέτυχε καθώς αυτή την Κυριακή την είχε ζητήσει το εμπόριο για να είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές, αυτή τη φορά, κρατούν και σακούλες με ψώνια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το Δώρο του Πάσχα...".




(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: dromografos)    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sygkentrwsh_diamartyrias_sthn_ermou_antidraseis_gia_to_anoigma_twn_katasthmatwn.2736671.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: