Ουκρανοί αστυνομικοί αυτομολούν μαζικά στο Lugansk και καταγγέλλουν προβοκάτσιες από το Κίεβο.


Αστυνομικοί στην πόλη Lugansk παραιτούνται και τάσσονται στο πλευρό των διαδηλωτών και των δυνάμεων αυτοάμυνας καταγγέλλοντας πώς η «κυβέρνηση» του Κιέβου είναι αυτή που οργανώνει προβοκάτσιες και επιθυμεί την αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων στο Lugansk ανέφερε πώς οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τις εντολές του υπουργού Εσωτερικών της «κυβέρνησης» του Κιέβου Αρσέν Αβάκοφ και δεν πρόκειται να μπουν απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές που θέλουν την ομοσπονδιοποίηση της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει υποβάλλει παραίτηση και έχει ήδη ενταχθεί στις δυνάμεις αυτοάμυνας καταγγέλλοντας πώς «αυτοί που προσπάθησαν να οργανώσουν επίθεση κατά του λαού του Lugansk δεν ήταν κάτοικοι της πόλης, αλλά προβοκάτορες του Κιέβου οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικοί».

Σημειώνεται πώς το Lugansk είναι μία πόλη στην οποία εδώ και αρκετές ημέρες κυβερνητικά κτίρια έχουν καταληφθεί από τους Ρωσόφωνους κατοίκους και η «κυβέρνηση» του Κιέβου επιχειρεί με προβοκάτσιες και επιθέσεις να επανακαταλάβει τα κτίρια αυτά.
Όπως είπε ο συντονιστής του «ρωσικού τομέα» στην πόλη Lugansk, επιβεβαιώνοντας τον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων, «οι Αβάκοφ, Τουρτσίνοφ και Τιμοσένκο επιχειρούν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής λειτουργούν με βάση τα δικά τους συμφέροντα».
Και σίγουρα αυτά δεν είναι να περιμένουν το ΔΝΤ να τους αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 60% και να τους μειώσει τις συντάξεις κατά 50% για να πάρουν ένα δάνειο το οποίο θα ξεπληρώσουν με… αίμα.
Για υποκινούμενες επιθέσεις σε βάρος του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας από την «κυβέρνηση» του Κιέβου έκανε λόγο και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Το αίμα έχει ήδη ρεύσει και πρέπει να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν. Ζήτησε δε από τους δυτικοευρωπαίους και τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στις αρχές του Κιέβου ώστε «να σταματήσει η χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού και να αρχίσει ένας πραγματικός διάλογος». «Είναι η Δύση που θα καθορίσει εάν μπορεί να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία» πρόσθεσε ο Βιτάλι Τσούρκιν.
Από την πλευρά τους οι πρεσβευτές της Δύσης επέμειναν στο να κατηγορούν τη Ρωσία και να μιλούν για συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Με την τακτική τους αυτή ωθούν την «κυβέρνηση» του Κιέβου σε ακρότητες στις πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και όλα πλέον είναι πιθανά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-lugansk-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CE%B2%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια: