ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχηματισμός αποτελούμενος από 6 Τουρκικά F 16, παραβιάσε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας, σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ Λέσβου και Σάμου. Τα Τουρκικά αεροσκάφη, αναχαιτήστηκαν από Ελληνικά και επέστρεψαν στις βάσεις τους.
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, προχώρησε σε διάβημα πρός την Ελλάδα, προφασιζόμενο πως Ελληνικά Πολεμικά Αερισκάφη και Ελικόπτερα, καθώς και Πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, παραβίασαν αντίστοιχα τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Τουρκίας,τις προηγούμενες ημέρες.
Η Τουρκία προχώρησε σε ανάλογα διαβήματα και πρός το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί (κατά πάγια τακτική) σε νέα διαβήματα, πρός την Τουρκία και τους διεθνείς οργανισμούς.
Η τακτική της Τουρκίας, να προστρέχει διαμαρτυρόμενη στους διεθνείς οργανισμούς, παραπονούμενη και φερόμενη ως θύμα, εκγαινιάστηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενισχύοντας την δυναμίκη των αμφισβητήσεών της, επί της Ελλάδος.
Η τακτική της Ελλάδος, με τα συνεχή και πανομοιότυπα διαβήματα, πρός τους διεθνείς οργανισμούς, τείνει να γίνει αντικείμενο της τρέχουσας καθημερινής αλληλογραφίας, τόσο από πλευράς μας όσο και από τους παραλήπτες τους. Το γεγονός αυτό απαξιώνει και αποδυναμώνει την όποια πρακτική αξία,έχουν τέτοιου είδους ενέργειες διαμαρτυρίας.
Σχετικά με το θέμα της Ελληνικής πρακτικής, υπάρχουν κάτωθι οι καταθέσεις των απόψεων των κ.κ. Σάββα Καλεντερίδη και ΄Ομηρου Φωτιάδη.-

Πηγές: strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: