Νέες πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι

Λίγες ώρες μετά την απάντηση του υπουργού Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη στις τουρκικές παραβιάσεις, τουλάχιστον τέσσερα τουρκικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, συνεχίζοντας την πολιτική της κλιμάκωσης της έντασης πάνω από Αιγαίο.
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή την προκλητικότητα των τελευταίων ημέρων στην περιοχή του Αγαθονησίου, έστειλε ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης εισερχόμενος στην συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Συμπλήρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η συμπεριφορά των Τούρκων δεν είναι ψύχραιμη και πως η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει σε ένα κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ που θέλει να μπει στην ΕΕ, την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός του αναλαμβάνει και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή.
«Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα περιφρουρήσουν την ακεραιότητα. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Οι Τούρκοι παίρνουν τις απαντήσεις τους τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και όπου αλλού χρειαστεί. Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας» είπε.
Πηγές: strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: